Сьомга в білому вині з овочами

Сьомга в білому  вині з овочами

Сьомга (стейки) – 2 шт., болгарський перець – 2 шт., цибуля – 1 шт., маслини (з кісточкою) – 80г, 1-2 кільця лимона + лимон для подачі, біле сухе вино – 150 мл, часник – 2 зубки, оливкова олія – 3 ст. л., сіль, мелений чорний перець, невеликий пучок петрушки.
Стейки сьомги вимити, обсушити, обробити на філе (розрізати навпіл, зрізати кістки і шкіру), посолити і поперчити.
Болгарський перець вимити, вийняти насіння, нарізати соломкою. Цибулину почистити, нарізати чверть-кільцями. Часник очистити, роздавити плоскою стороною ножа і дрібно нарізати.
Петрушку вимити, зелень дрібно нарізати. З маслин вийняти кісточки, розрізавши навпіл. Кільця лимона розрізати на чотири частини. У сотейнику (або глибокій сковороді) розігріти 2 ст. л. оливкової олії, обсмажити цибулю, помішуючи, на сильному вогні 4-5 хв., додати до цибулі болгарський перець, смажити ще 3-4 хв.
Потім до овочів додати маслини, лимон, влити вино, овочі перемішати, довести до кипіння і тримати на вогні 2 хв. (не накриваючи кришкою), далі овочі посолити, поперчити, додати часник, перемішати.
Поки готуються овочі, в невеликій сковороді розігріти 1-2 ст. л. оливкової олії, обсмажити сьомгу на сильному вогні по 1,5-2 хв. із кожного боку.
Перекласти обсмажену сьомгу в сотейник (за бажанням, філе сьомги можна «закопати» в овочах – риба вийде більш ароматною), зменшити вогонь до середнього, накрити сотейник кришкою, тушкувати сьомгу з овочами ще 5-7 хв. Готову рибу та овочі посипати нарізаною зеленню петрушки, подавати гарячою з часточкою лимона.
Смачного!

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (59) - 15.9%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (167) - 44.9%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (100) - 26.9%