Облрада не погоджує надання надр

Облрада не погоджує надання надр Причина – «погано підготовлені документи, а не амбіції».

Депутати Волинської облради дослухалися рекомендацій екологічної комісії, яка напередодні розглядала проекти рішення щодо погодження надр у користування шістьом структурам, які претендують на «бурштинові території» Волині.

На розгляд позачергової сесії облради було винесено низку проектів рішень, що передбачають погодження надання надр ТОВ «Перша Волинська старательська артіль» (ділянка «Галузія»), ТзОВ «Асоціація міжнародної комерції «Агро+»  (ділянка «Польська гора»), ТзОВ «Любешівська старательська артіль» (ділянка «Бірки»), ТОВ «Гірничодобувна артіль «Деревок» (ділянка «Деревок), ТзОВ «Т. П.П.» (ділянка «Северинівка»).

Як пояснив під час сесії голова комісії Василь Столяр, причиною такої позиції облради є погано підготовлені документи кожної зі структур, «а не амбіції».

Облрада також не погодила надання надр у користування ПАТ «Укргазвидобування» і підтримала звернення Сумської обласної ради щодо зупинки дії постанови КМУ від 16 грудня 2015 року №1173. Згідно з цією постановою, якщо облрада упродовж визначеного строку не розглядає питання, пов’язані з погодженням дозволів на користування надрами, то право вирішувати ці питання автоматично переходить до державної геологічної служби. Відтак виникає ризик, що як використовувати місцеві надра, могтимуть вирішувати не громади, а аж у столиці.

Разом із тим не підтримали у сесійній залі й проект рішення "Про процедуру погодження Волинською облрадою надання надр у користування", "захищати" який вийшов за трибуну головний еколог області Дмитро Новохатський. Процедуру розробляли у облдержадміністрації. Більшість обранців розцінила її, як спробу "опікуватися надрами" в обхід представницького органу влади.
Наш кор.  

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%