Як правильно заморозити полуницю?

Як правильно заморозити полуницю?

Готуй сани влітку, каже народна мудрість. «... І полуницю також», – додає ведуча кулінарної рубрики,  заввідділення харчових технологій Волинського коледжу НУХТ Тамара ПАХОЛЮК. А відтак – охоче ділиться перевіреними секретами.
Заморожування ягоди – найкращий спосіб зберегти в ній вітаміни аж до зими. Але максимальну користь полуниця матиме, якщо під час її заготівлі дотримуватися таких правил:
ягоди підбирайте твердуваті й не перестиглі;
промивайте в прохолодній воді та діставайте руками, щоб не пошкодити полуницю;
перед заморожуванням просушіть, не накладаючи ягоду одна на одну.
Щоб максимально зберегти смакові та лікувальні властивості полуниці, найкраще використовувати так звану шокову (тобто миттєву) заморозку. Тож коли у вас стандартний холодильник – використовуйте максимально низьку температуру і заготовлюйте врожай у декілька етапів: по 5-7 кг.

Три рецепти – три смаки
Ціленька
У цьому варіанті підбирайте ягоди однакового розміру. Хвостики не обривайте, що не пускався сік. Перед тим, як відправити в морозилку, викладіть ягоди на дошку. Варто пам’ятати, що такий спосіб має мінус: полуниця втрачає смакові властивості.
Тому спробуйте наступний рецепт. 
Ягода з цукром
Помиту й підсушену полуницю звільняємо від плодоніжок і обкачуємо кожну в пудру чи цукор із якомога дрібнішими кристалами (на 1 кг ягоди – 300 г цукру). Підготовлену полуницю треба викласти у потрібну посудину та кожен шар пересипати цукром. Поставити на 2-3 год. у холодильник, зачекати, поки ягода пустить сік. Потім перекласти полуниці з цукром, який не розчинився, в контейнер і залити соком.
Пюре
Плюс цього способу в тому, що ягоди використовуються всякого «калібру». Промивши їх та просушивши, мнемо або збиваємо блендером. Цукор можна додавати відразу або тоді, коли розморозите перед уживанням. Для естетики можна додати в пюре жменьку цілих полуниць.
Для заморожування таким способом використайте пластикові ємності. Якщо їх маєте не багато, то через 2-3 год. після тримання в морозилці можна пюре перекласти в харчову плівку, торбинку й лишити до зими, а пластикові ємності використати для наступної партії заморозки.
Поліна РУДЕНКО.



  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (59) - 15.8%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (169) - 45.2%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (100) - 26.7%