«Не дозволимо ігнорувати думку людей!»

«Не дозволимо ігнорувати  думку людей!»

– обіцяє учасник АТО, а віднедавна – голова громадської ради при Луцькому міському голові. 
Досьє
Народився Юрій Дмитрук 1971 році у с.Борохів Ківерцівського р-ну. 
За фахом – військовий, капітан запасу. 
Після звільнення з лав ЗСУ займався бізнесом.
Із початком АТО пішов добровольцем у складі тербатальйону «Волинь».
Після демобілізації став одним із засновників Волинської спілки ветеранів Антитерористичної операції.

У кожній демократичній країні не влада керує людьми, а громада визначає, як владі працювати. І оскільки Луцьк узяв курс на європейські цінності, то й при Луцькому міському голові діє громадська рада, яка нещодавно оновила свій склад. Відтепер її очолює Юрій ДМИТРУК.

Пане Юрію, до того, як очолити цей дорадчий орган, великий мали досвід громадської роботи?
Не дуже. Але тривалий час очолюю благодійний фонд «Європейський дім». Разом із однодумцями ми активно допомагати окремим людям і цілим колективам. Велику підтримку надавали школам, лікарням. Із початком АТО з благодійними вантажами їздили на Схід. 

Що спонукало взяти на себе обов’язки, котрі матеріального задоволення не приносять?
Просто прийшовши з війни, вирішив продовжувати активну роботу на благо людей, аби не було образ, що «от ми воювали, а зміни не настають». 

Чи розробили із членами громадської ради стратегічний план роботи на наступні роки?
Громадська рада згуртувала колектив із 25 професіоналів. Якраз зараз ми працюємо над розробкою стратегії нашої роботи. Бо поставили собі за мету сформувати не «орган для галочки», а дійсно дієву структуру, яка стане зв’язною ланкою між жителями Луцька та владою.

Які зі сфер життя міста громадська рада визначила за пріоритетні?
Охопити все й відразу ми, ясно, не зможемо. Думаю, перше, що сьогодні хвилює людей, – висока ціна за комуналку. Тому насамперед будемо працювати в напрямку втілення енергоощадних технологій. Це що стосується допомоги конкретній людині. А загалом для Луцька – будемо дбати про його розвиток і красу.

В обговоренні яких стратегічних для міста питань уже брала участь новосформована громадська рада?
Ми були залучені до обговорення кандидатур на посаду директора комунального підприємства «Луцьктепло». Кожного з претендентів слухали, оцінювали (зізнаюся, й дебати виникали). А потім озвучили свої рекомендації Луцькому міському голові Миколі Романюку.

Рішення членів громадської ради при Луцькому міському голові має дорадчу функцію. Чи завжди прислухається до вашої думки Микола Романюк?
Якщо говорити про призначення директора КП «Луцьктепло», то наші рекомендації були почуті, але керівником було призначено іншу людину. Вочевидь, на те були вагомі причини.

Яким чином плануєте відстоювати позицію громадської ради, якщо її думку влада ігноруватиме?
Зараз із 25 членів громадської ради ми сформуємо три комісії, які займатимуться соціальним, правовим і гуманітарним напрямками. Члени комісій зустрічатимуться із жителями Луцька, будуть приймати і опрацьовувати звернення, скарги, пропозиції лучан та подаватимуть у документальному вигляді на розгляд міською радою.
А якщо не буде належної реакції – важелів впливу багато. Спершу спробуємо з’ясувати причини ігнорування, знайти компроміс (бо я – прихильник демократичних шляхів вирішення проблем). А якщо ні – маємо надійний тил: громадських активістів, організації, учасників АТО. Бо для того ми й створені, щоб не дозволити ігнорувати думку людей.
Що ж: успіхів у ваших починаннях!
Спілкувалася Оксана БУБЕНЩИКОВА. 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%