Секрети спортивного успіху від Андрія Авраменка

Секрети спортивного успіху від Андрія Авраменка

Спорт – це не лише здоров´я, а й можливість гуртувати громаду. Саме тому, ставши депутатом Луцької міської ради, важкоатлет Андрій Авраменко поставив за мету максимально розвивати в місті спорт: як професійний, так і аматорський.
Що за період депутатства (а це вісім місяців) уже вдалося зробити? Які завдання визначені на найближчий час? А що наразі лишається далекою, проте важливою перспективою? Запитаємо…
 
Умови для занять спортом мають бути в кожному дворі
 
– Мабуть, багатьох батьків сьогодні хвилює, що діти розучилися гуляти у дворах. Комп’ютери, телефони, планшети замінюють реальність і, на жаль, забирають здоров´я. Тому серед першочергових завдань я як обранець громади визначив відновлення ігрових та дитячих майданчиків, – розповів Андрій Авраменко під час нещодавньої розмови. – Похвалитися масштабними проектами  ще не можу. Але процес набирає обертів. Завершено встановлення дитячих та спортивних елементів у дворах по вулиці Ветеранів, 1-3. Триває реконструкція прибудинкової території по Ветеранів, 17-19 (там заплановано відновити спортивні і дитячі майданчики). Поетапно у дворах встановлюються бруси, гімнастичні стійки, поперечини. І хоча охопити планується всі мікрорайони Луцька, втім акцент, звісно, роблю на своєму виборчому окрузі –  (вулиці   Ветеранів — Чорновола) район десятої школи, – зізнається депутат. 
Хоча тут же поспішає додати: доки будівельні та ремонтні роботи тривають, лучани та гості міста вже цієї неділі зможуть долучитися до ще не баченого в Луцьку заходу «Ранкова гімнастика для всіх».
– Це не особисто моя ідея. Проте долучився до її реалізації, бо вважаю задум класним! – продовжує Андрій Миколайович. – Суть у чому: сьогодні багато лучан хочуть підтримувати хорошу спортивну форму, але далеко не всі можуть відвідувати тренажерний зал чи фітнес-центр. От ми й вирішили спростити ситуацію: на центральному вході до парку імені Лесі Українки – щонеділі збирати активних людей або й цілі сім´ї (вік необмежений), проводити спільну пробіжку, під музичний супровід із лучанами хвилин 40 займатимуться професійні тренери, а далі в хорошому настрої – домовляємося про зустріч наступної неділі. 
До речі, всім, хто зацікавився, повідомляємо: «Ранкову гімнастику» планується проводити щотижня аж до першого вересня. Далі – якщо будуть бажання та сприятиме погода – можна буде навіть розширити територію «Ранкової гімнастики» і проводити її у зелених зонах кожного мікрорайону.
– А ще, – розкриває Андрій Авраменко приємну новину, – до цієї справи будемо залучати і професійних спортсменів: гордість нашого міста, чемпіонів України та учасників Олімпійських ігор, – щоб вони своїм прикладом стимулювали наших мешканців до здорового способу життя.
 
Успішну молодь треба стимулювати
 
Оскільки Андрій Авраменко виріс у сім´ї заслуженого тренера України Миколи Авраменка і чи не все своє життя займається спортом, то прекрасно знає: для високих результатів потрібні не лише тренування й воля до перемоги, а хороша фінансова підтримка клубів.
– Тому зараз як віце-президент Федерації важкої атлетики міста Луцька залучаю небайдужих краян до оновлення матеріальної бази спортсменів у місті та області. А ще за підтримки колег-депутатів і особисто Луцького міського голови Миколи Романюка вдалося прийняти рішення про збільшення кількості й розміру іменних стипендій кращим спортсменам із Луцька, – продовжує Андрій Авраменко. – З одного боку, півтори тисячі гривень щомісяця – то не є великі гроші для спортсмена міжнародного рівня. Але, впевнений, і така сума дуже потрібна, коли йдеться про раціональне харчування і медико-відновлювальні препарати, які займають вагому частку навчально-тренувального процесу спортсменів, є досить фінансово затратними та в підсумку значною мірою впливають на результати виступів. 
До слова, якщо донедавна іменну стипендію отримували переможці із плавання та велосипедного спорту, то цьогоріч додалися також стипендії для представників важкої і легкої атлетики, веслування на байдарках і каное – тобто тих спортсменів, які на сьогоднішній день мають найкращі спортивні результати в місті.
  
 Чи  з’явиться у Луцьку алея спортивної слави?
 
«Євро-2016» ще «тримає» основну увагу лучан. Утім, пам’ятати і не менше вболівати за збірну України ми повинні й на Олімпійських іграх, які з 5 до 21 серпня відбуватимуться в Ріо-де-Жанейро, акцентує Андрій Авраменко. Тим паче, здобути славу світового масштабу спробують у Ріо-де-Жанейро і четверо спортсменів від Луцька: 
Марія Повх; Надія Боровська; Валентина Мирончук; Яна Беломоіна. 
– Я впевнений, що коли б зараз у місті провести опитування «Хто з лучан виступатиме за збірну України у Бразилії?», то більшість респондентів не знали б відповіді, – вважає Андрій Миколайович. – Хоча серед лучан, які давно вже стали гордістю міста й України, – веслувальниця Марія Повх, легкоатлетка Надія Боровська, велосипедистка Яна Беломоіна (за підсумками журналу «Форбс. Україна» Яна ввійшла до десятки найкращих спортсменів України!). Хто про це знає? Отож-бо! Тому під час останньої сесії міської ради я виступив із запитом-пропозицією вже зараз встановити на вулицях міста біл-борди і сіті-лайти, на яких розмістити фотографії та лаконічну інформацію про уславлених спортсменів із Луцька та області. Користуючись нагодою, ще раз подякую депутатам і Миколі Романюку, що мою ідею підтримали. Тож комунальне підприємство «Луцькреклама» вже займається підготовкою відповідної продукції.
А на перспективу, зазначає Андрій Авраменко, у місті планується створити цілу Алею спортивної слави. Поки що це лише проект, тож підбирається відповідне місце, обдумуються деталі облаштування. Втім, основна мета цього задуму – показати лучанам і гостям міста:

Луцьк – місто високих спортивних досягнень і ми маємо ким пишатися.

– А це, – наголошує Андрій Миколайович, – теж буде стимулом для дітей та молоді до активного відпочинку й досягнення вершин як у спорті, так і загалом у житті!
Оксана БУБЕНЩИКОВА.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%