Прощавай, комбриг-51!

Прощавай, комбриг-51!

У штабі командування Сухопутних військ Збройних Сил України 22 липня попрощалися з командиром 51-ї Окремої механізованої бригади полковником Павлом Пивоваренком. Про це повідомила Агенція УНН.

Павло Пивоваренко загинув у серпні 2014 р. неподалік Іловайська, коли вступив у бій із російськими загарбниками і намагався вивести у безпечний район свій підрозділ. Але тривалий час вважався таким, що зник безвісти. На неодноразові запити «Волинської газети» щодо долі полковника, з Генштабу і Міноборони надходили туманні відповіді, в яких, щоправда, зазначалося, що доки доля комбрига невідома, він залишається в резерві командного складу ЗСУ.
Згодом стало відомо: Павло Пивоваренко не дезертир і не зрадник, а Герой, який поліг у бою. Й хоча тіло було опізнане чи не одразу після загибелі, родина тривалий час оббивала пороги чиновників, аби ті підтвердили факт смерті.
Нарешті всі кола пекла позаду.
«За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» відповідним указом Президента України командир 51-ї ОМБР посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ст.
«Тож попрощатися із полковником прийшли рідні, друзі, товариші по службі, побратими. Службу проводив священик, який служив разом із героїчно полеглим командиром", - наголошує журналіст УНН.
Павла Васильовича поховали на Лук’янівському кладовищі Києва.
Наш кор.
На фото Агенції УНН: прощання з комбригом-51.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%