В Україні готуються до військового стану?!

В Україні готуються до військового стану?!

І нога міністра ступила на палубу «Росса», ледь на Ковельщині припинили стріляти й будувати блок-пости...


У Збройних Силах України продовжуються комплексні командно-штабні навчання. А з 25 липня стартує другий етап КШН: «Південний вітер-2016».  Тим часом у розпалі міжнародні навчання «Сі Бриз-2016» на Чорному морі, де поряд із українськими кораблями діють бойові судна з США, Туреччини та Румунії.

З цієї нагоди Міністр оборони, генерал армії Степан Полторак нагородив кращих іноземних військовослужбовців, а також відвідав есмінець ВМС США «Росс».

Щодо навчань «Південний вітер-2016», то до них  залучаються органи військового управління стратегічного та оперативно-стратегічного рівня, а також визначені військові частини та підрозділи усіх компонентів Збройних Сил України.

Основною метою підготовки, як зазначає Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України, є удосконалення діяльності органів військового управління та взаємодії оперативних, оперативно-тактичних угрупувань під час проведення стратегічних дій у визначених операційних зонах (регіонах).

«Під час активної фази навчань сплановано відпрацювання практичних дій, зокрема, із проведенням тактичних навчань батальйонів (дивізіонів) з бойовою стрільбою, десантуванням та рейдами підрозділів Високомобільних десантних військ, переміщенням на значні відстані комбінованим способом із подоланням водних перешкод, виконанням льотно-тактичних завдань, відбиттям повітряного нападу противника тощо, – повідомляє МО. – Окрема увага приділятиметься питанням територіальної оборони держави, а також процесу планування та управління силами і засобами в умовах правового режиму воєнного стану. Навчання триватимуть протягом тижня».

То невже в Україні нарешті почали готуватися до запровадження воєнного стану? 

За Конституцією Президент держави має право підписати указ про його запровадження, але буквально наступного дня це повинен затвердити парламент. Нині нардепи на канікулах, але навіть якщо вони й прибудуть у Верховну Раду України, то в провладної більшості («Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» Арсенія Яценюка) не вистачить голосів для ухвалення відповідного закону.

То що тоді означають військові навчання?

Тим паче, що зовсім недавно на Ковельщині вже завершилося щось подібне: в рамках анонсованого Генеральним штабом Збройних Сил України провели комплексного командно-штабне навчання з практичними діями військ (сил) «Літня гроза-2016».

«Оскільки виникла загроза національній безпеці держави, військовозобов’язані на полігонах здобувають теоретичні знання та реалізують їх на практиці. Такі навчання дають змогу поєднати теоретичні знання з практичним досвідом», – сповістили «Вісті Ковельщини»..  

«Проводилися навчання з 108-им загоном оборони Ковельського району – відпрацьовувалося бойове злагодження та виконання завдань за призначенням. Було призвано військовозобов’язаних з Ковеля та Ковельського району, згодом їх направлено до м. Володимира-Волинського, де проходило бойове злагодження усього підрозділу та проводилася військова підготовка. 11 липня у складі загону вони виїхали виконувати завдання за призначенням – на блок-пост.

Цей загін призначений для дій безпосередньо на території Ковельського району, але за рішенням голови обласної державної адміністрації може виконувати завдання по усій Волинській області», – розповів військовий комісар Ковельського міського об’єднаного військового комісаріату Сергій Гладун ковельським газетярам...

Сергій ШРАМЧУК.

На фото прес-служби МОУ: Степан Полторак та супроводжуючі на борту американського есмінця.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%