Рецепт приготування смажених лисичок:

Рецепт приготування  смажених лисичок:

З початком серпня до нас приходить пора грибів. Одним із найсмачніших вважається лисичка, яка найбільш поширена у хвойних лісах північних районів Волині. 
Частіше росте під сосною, ялиною, у вологому моху або густій траві. Той, хто не відшукає цього гриба, може скористатися послугами вправних грибників, які ними торгують. Наразі літрова банка лисичок на базарах і на узбіччі основних трас коливається в ціні від 40 до 60 грн. 
Гриби добре промити, навіть злегка почистити капелюшки та ніжки. Можна навіть замочити хвилин на 20, що б змився пісок, у солонуватій воді. Потім гриби порізати (якщо гриб маленький, його різати не треба).
У каструлю налити води і варити 10 хвилин. Потім гриби відкинути на друшляк і дати добре стекти рідині.
Тим часом порізати соломкою цибулю. У розігріту сковороду налити олії, викласти цибулю, злегка обсмажити, потім додати гриби. Лисички посолити і смажити на олії чи шкварках із сала на середньому вогні з відкритою кришкою, щоб рідина випаровувалася.
Коли смажені лисички будуть готові, покладіть їх на блюдо і посипте дрібно нарізаною зеленню. Дуже підсилює смак грибів кріп, орегано і базилік.
Увага! Вживати гриби в будь-якому вигляді можна лише здоровим людям, а дітям і підліткам – не рекомендується.
Смачного!

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (59) - 15.8%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (168) - 45%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (100) - 26.8%