В дві шеренги на підвіконнику…

В дві шеренги на підвіконнику…

За таким принципом районна влада Ківерцівського р-ну намагається «вишикувати» неугодний колектив газети «Вільним шляхом», ігноруючи заяви НСЖУ, чинне законодавство та здоровий глузд. Це ніщо інше, як цинічний і нахабний наступ на свободу слова.

У публікації «Хто хоче розчленувати «Вільним шляхом»?» ще 23 серпня ц. р. – http://www.volga.lutsk.ua/view/12223/ – «Волинська газета» повідомила про конфлікт, який розгорівся в редакції райгазети після звільнення з посади головного редактора Людмили Якимчук. Тимчасово виконувачем обов’язки керівника стала заступник головного редактора Марія Хітько.
Суперечка за приміщення редакційного колективу, яке свого часу було передане з обласної комунальної власності в районну, призвела до того, що співзасновники вирішили переписати статут видання, перетворивши «Вільним шляхом» на комунальне підприємство, а в. о. головного редактора Марію Хілько – звільнивши… за прогул.
Журналісти розцінили це як «тиск одного зі співзасновників Ківерцівської районної газети «Вільним шляхом» в особі керівництва райради та потурання цим протиправним діям із боку голови райдержадміністрації Євгена Ткачука», публічно повідомивши це громадськість в одному з протестних випусків видання.
23 серпня ц. р. на екстреному засіданні секретаріат облорганізації НСЖУ підтримав звернення голови творчого журналістського осередку Волині Михайла Савчака до Президента України та правоохоронних органів із проханням забезпечити вільне та передбачене Законом України №917-VIII «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» роздержавлення для трудового колективу газети «Вільним шляхом» зокрема, а також унеможливити незаконне звільнення з посади за міфічний прогул в. о. головного редактора Марію Хітько, яка наразі перебуває в відпустці.
Але правду кажуть: благими намірами вимощена дорога в пекло… Як повідомив голова облорганізації НСЖУ Михайло Савчак, пообіді 26 серпня в редакцію прибули особисто голова райдержадміністрації Євген Ткачук і голова райради Григорій Недопад із сумнівною місією: представити колективу нового головного редактора Інну Тетюркао, яка до цього трудилася в системі проводового радіомовлення Ківерцівського р-ну. Обурені газетярі викликали поліцію…
Сергій ШРАМЧУК.
На фото: серпневий спецвипуск газети «Вільним шляхом».

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%