Посадять на 15 років?

Посадять на 15 років?

На Турійщині, вотчині повітряних контрабандистів, прикордонники затримали ще 3 крилатих піратів.


Підрозділи Державної прикордонної служби України продовжують нарощувати зусилля з протидії незаконному переміщенню товарів через кордон.  Активізація дій на ділянках всіх відділів прикордонної служби змушує контрабандистів шукати нові шляхи для своєї діяльності, в тому числі з використанням літальних апаратів.

Так, 26 жовтня ц. р. оперативними підрозділами Луцького прикордонного загону у тісній взаємодії з прокуратурою Волинської області в рамках кримінального провадження, передбаченого ст. 201 ККУ «Контрабанда», в Турійському районі на діючому аеродромі сільськогосподарського призначення в одному з ангарів під охороною виявили три літаки «Як-12», «Вілга» та «Сессна».

Прес-служба ДПСУ деталізує:

«За перевіркою Інспекції державної авіаційної служби України встановлено, що легкомоторний літак «Сессна» має льотну придатність та може використовуватись для здійснення польотів у визначеному законодавством порядку. А на «Як-12» та «Вілга» у реєстрі державної авіаційної служби будь-яка інформація про їх польотну придатність була відсутня».

У зв’язку з можливим використанням цих літальних апаратів у протиправній діяльності, що пов’язана з незаконним переміщенням контрабандних товарів чи будь-яких інших заборонених предметів та на підставі ухвали суду їх вилучено. Перевірка триває.

Для волинян не секрет, хто з місцевих товстосумів полюбляє літати на Турійщині…

А Кримінальний Кодекс передбачає за подібні «грішки» до 15 років позбавлення волі.

Світлана КОМА.

На фото ДПСУ: затримані крилаті контрабандисти.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.1%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%