Захарові Беркуту не снилося...

Захарові Беркуту не снилося... Найвище керівництво держави демонструє повну недовіру до банківської системи. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман спеціалізується на колекціонування дорогих годинників, а в Голови Верховної Ради України Андрія Парубія майже все записано на дружину та інших родичів...


Декларація Гройсмана

У 28-річному віці нинішній глава уряду вже став мером Вінниці, де володіє найбільшою кондитерською фабрикою чинний Президент України Петро Порошенко. А через 10 років служіння народові на різних посадах в органах самоврядування та державної влади Прем’єр-міністр задекларував понад півтора мільйона доларів США… готівкою, офіційно заробивши за весь минулий рік трохи більше 77 тис. грн!

У Володимира Борисовича на Вінничині – цілий «букет» земельних ділянок (площею 1500, 1499, 237, 5923 кв. м). Прем’єр володіє житловим будинком  (площа – 534 кв. м) у престижному с. Бохоники біля Вінниці, 2 «вбудовано-прибудованих приміщення» в тій же ж Вінниці (111 і 112 кв. м) і спільна з дружиною квартира (61,5 кв. м), магазин у «шоколадній столиці України» (площа 736,9 кв. м).

Переїхавши в справжню столицю, екс-мер за короткий час роботи Віце-прем’єром в уряді Арсенія Яценюка і Головою Верховної Ради купив київську квартиру площею 59,6 кв. м). Об’єктів незавершеного будівництва у глави КМУ нема.

На Володимира Гройсмана зареєстровано автомобіль «Range Rover», 2013 р. в. (на момент купівлі машина вартувала 1 млн 480 тис. 573 грн). У Дружини Олени Іванівни – «Wolkswagen Tuareg», 2011 р. в. (вартість – 801 тис. 041 грн).

Його колекції дорогих наручних годинників може позаздрити навіть великий завод із їх виробництва. Керівник КМУ задекларував у власності з дружиною такі моделі як «Audemars Piguet», «Boucheron», «Parmigiani Fleurier», і по 2 штуки «Rolex», Breguet»» та «Girard-Perregaux», аж 3 штуки «Ulysse Nardin». 

І при цьому всьому добрі за минулий рік Володимир Гройсман отримав від держави зарплату у розмірі 77 тис. 270 грн. Легально він акумулює гроші від здачу майна в оренду – в одному випадку 1 млн 302 тис грн, у другому – 108 тис. грн.

Екс-спікер та чинний глава уряду не довіряє вітчизняній банківській систему. На рахунках у банках у нього зовсім мало коштів: у ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» – 3 тис. 499 доларів США, в «Креді Агріколь Банку» – 2 млн 111 тис. 139 грн, а в «Приватбанку» – 16 тис. 200 євро і 21 тис. 775 грн..

Зате «в панчосі» чи «під подушкою» зберігає немалі суми. Задекларував готівкою 2 млн 380 тис. грн, 870 тис. доларів США і 460 тис. євро.

Офіційне пояснення статків – успішний бізнес, яким 38-річний Володимир Борисович займався до роботи на посаді Вінницького міського голови та в уряді і парламенті. Але мером Вінниці він став, маючи вік лише 28 років! До того ж учився в університеті та підпрацьовував у невеликому бізнесі свого батька…

Декларація Парубія

В Голови Верховної Ради України, за Конституцією – другої за значимістю посадової особи держави, як свідчить його електронна декларація, майже всім володіє… його дружина Уляна Юріївна.

В усякому випадку, квартира площею 21,60 кв. м. у Львові записана не неї. Земельна ділянка в с. Урич Сколівського р-ну Львівської обл. площею 1130 кв. м – також її. Як і невеликий житловий будинок (площа 32 кв. м) у цьому ж галицькому селі, відомому неповторними краєвидами та зйомками тут художнього фільму «Захар Беркут» – за мотивами однойменного твору Івана Франка про подвиг невеликої карпатської громади, яка вступила в нерівний бій із монголо-татарськими завойовниками.

У Львові в Андрія Володимировича ще одна квартира (площею 142,60 кв. м), але й вона належить цілій родині Парубіїв – мамі Галині Михайлівні, татові Володимиру Володимировичу, сестрам Христині Володимирівні та Ользі Володимирівні)…

А живе з листопада 2014 р. Андрій Парубій у Києві, займаючи невеликий готельний номер (площа 50 кв. м), яким розпоряджається Державне підприємство «Готельний комплекс «Київ» Управління справами Апарату Верховної Ради України.

Купив Андрій Володимирович для особистого пересування в 2013 р. новий автомобіль «Suzuki SX4» вартістю 143 тис. 900 грн, А новіша машина – «Peugeot 508», 2014 р. в., записана на дружину Уляну Юріївну, скромного співробітника Львівського національного університету ім. Івана Франка, яка й заплатила за неї під час купівлі 445 тис. грн.

Офіційно заробив Андрій Парубій за весь 2015 р. лише 78 тис. 122 грн.

Голова Верховної Ради України не довіряє особисто жодному банку. Тому тримає вдома чи в іншому надійному місці лише грошові купюри – 225 тис. грн і 28 тис. 500 доларів США.

Раніше Андрій Володимирович був викладачем історії і Львіському нацуніверситеті, потім – громадським діячем (належав до різних партій: від СНПУ – попередня назва «Свободи» – до «Нашої України», «За Україну», «Батьківщини» і «Фронту змін»). Лише в 2002 р. був заступником голови Львівської облради, де особливих грошей у вигляді зарплати не отримаєш. Із 2007 р. він – народний депутат України, в 3 роки тому став одним із організаторів Євромайдану. В ніч з 21 лютого на 22 лютого 2014 р. загонами «Самооборони» під його керівництвом був узятий під контроль урядовий квартал в Києві (Адміністрація Президента, Верховна Рада, Кабінет міністрів України, МВС), що змусило Віктора Януковича та його найближче оточення спішно покинути Українку.

Підготував Сергій ШРАМЧУК.

На фото Агенції УНІАН: 14 квітня 2016 р., у присутності Президент Петра Порошенка 257 народних депутатів звільнили з посади Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, призначили замість нього керувати урядом Володимира Гройсмана, а крісло спікера довірили соратникові Арсенія Петровича – Андрію Парубію.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%