Суп у хлібині

Суп у хлібині

Інгредієнти:
Борошно (в тісто) – 1 кг;
Дріжджі сухі – 1 пач.;
Сіль – 1 ст. л.;
Цукор – 1 ст. л.;
Олія – 1 ст. л.;
Вода;
Яловичина – 500 г;
Картопля (середні бульби) – 3 шт.;
Цибуля – 2 шт.;
Помідори – 3 шт.;
Перець червоний солодкий – 1 шт.;
Часник – 2 зуб.;
Паприка солодка в порошку – 3 ст. л.;
Соус «табаско»;
Зелень (петрушкa).
Спосіб приготування:
Почнемо з приготування хліба: змішати сухі продукти, поступово додаючи воду, вимісити тісто, місити 10 хвилин, накрити вологим рушником і залишити на 15 хвилин. Викласти тісто на площу з борошном і вимішувати 1-2 хвилини. Якщо липне до рук – додати трохи борошна.
Розділити на 8-10 кульок і викласти на два дека на пекарський папір, на великих відстанях. Дати тісту піднятися вдвічі. Нагріти духовку до 200 градусів, поставити посуд з водою і випікати хліб 50 хвилин до потемніння скоринки.
Охолодити хліб на решітці. Коли охолоне, зрізати верхівку і вирізати м’якуш.
Для приготування супу: часник пропустити через давку, перець натерти або порізати кубиками, картоплю нарізати великими шматками, яловичину – дрібними кубиками 2-3 см, томати опустити на кілька хвилин в окріп і зняти шкіру, а м’якоть розім’яти (або взяти консервовані), цибулю нарізати невеликими кубиками.
Нагріти в казані олію і злегка обсмажити з усіх боків шматочки яловичини. На сковорідці обсмажити цибулю до золотистого кольору, всипати всю паприку і табаско, постійно помішуючи, обсмажити. Паприка швидко горить, тому уважно стежимо за процесом.
Висипати паприку з цибулею в казан з м’ясом, облити сковороду окропом і залити цей соус теж в казан. Долити кип’яченої води, щоб рівно покривала м’ясо. Час від часу помішуючи, тушкувати яловичину близько 2 год на невеликому вогні. Якщо вода випаровується, то підливати її до потрібного рівня.
Долити з півлітра води і покласти картоплю і перець. Варити хвилин 10. Після цього покласти томати, протушкувати 5 хвилин, потім додати часник, зелень і спеції і залишити ще на 3 хвилини.
Подача: у заздалегідь нагрітій духовці, до 200 градусів, нагріти хлібці 2-3 хвилини, налити трохи гарячого супу, почекати кілька секунд і долити ще, накрити кришечкою і на стіл!
Суп можна готувати різний, головне щоб суміш була густою.
Смакуйте з задоволенням!

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (58) - 15.9%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (162) - 44.5%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (99) - 27.2%