Риба і юшка

Риба і юшка

У ці березневі дні рибоохорона, як правило, повідомляє про терміни дії заборони риболовлі під час нерестового періоду. Але «реформи» дійшли й до цієї галузі, структуру знекровлено і спотворено. Тож не залишається нічого іншого, як звернутися до нормативно-правових актів попередніх періодів і нагадати: от-от про свіжу прісноводну рибку треба буде забути.
Зазвичай із 1 квітня до 20 травня забороняється вилов риби на всіх річках області та її кореневих притоках.
Із цього ж часу до 10 червня – на озерах та водосховищах.
І з 1 квітня до 30 червня – в придаткових водах річок.
В цей період заборонені промисловий, любительський і спортивний вилов риби за порушення правил – великі штрафи.
А доки ще є місяць до початку обмежень, варто скористатися шансом піймати пару-трійку «сріблястих хвостів» та й приготувати в час Посту пісну юшку.
Найпростіший рецепт: 
1 кг свіжої риби, 3-5 картоплин, 1 велика морква, 1 велика цибулина на 3 літри води. Картоплю кришать шматками, моркву – або кільцями, або розрізають горизонтально, цибулю краще варити цілою. Лавровий листок, сіль, чорний і червоний перець, інші спеції – за смаком.
Доводять воду до кипіння, вкидають картоплю, моркву і цибулю, варіть до готовності. Потім додають пощищену від луски і нутрощів рибу. Варять до стану, коли риба побіліє, за потреби знімаючи зверху піну.
Подавати рибну юшку найкраще гарячою, попередньо присмачивши її подрібненими зеленою петрушкою і кропом.
Смачного!
Світлана КОМА.
На фото Богдана ГОНЧАРУКА: головні складові класичної світязької юшки.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (58) - 16.2%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (157) - 43.7%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (99) - 27.6%