Третяки: директор-водій засвідчив…

Третяки: директор-водій засвідчив…

З’явилися нові деталі у резонансній «сімейній» справі подружжя Третяків: колишнього заступника голови Ківерцівської райдержадміністрації Сергія Третяка та керівника фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у райраді Тетяни Третяк...

Нагадаємо: подружжя звинувачують у вимаганні неправомірної вигоди. Розгляд справи тягнеться уже не один місяць.

20 березня у приміщенні Луцького міськрайонного суду відбулося чергове слухання кримінальної справи, на якому заслухали свідчення 6 свідків.

Першим до судової зали закликали підприємця, який брав участь у тендері на поставку паливно-мастильних матеріалів та написав заяву на обвинуваченого за вимагання неправомірної виходи – Руслана Бокія.

Колишній директор ТзОВ «Укрпат» (наразі працює водієм на іншому підприємстві) до служителів Феміди прибув. З’ясувалася дуже цікава деталь: Руслан Бокій і на момент оборудок із тендером також працював водієм, а за «сумісництвом» – очолював уже згадану фірму.

ТзОВ «Укрпат», за словами свідка, була створена у серпні 2015 р., за декілька місяців до початку тендера. Загалом фірма займалася лісозаготівельним бізнесом, але у документах було прописано і можливість оптово-роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами. На цей момент підприємство продали іншим особам.

Чесно кажучи, така ситуація видається дещо дивною… Ні з того, ні з сього продати підприємство, яке приносило певний дохід і залишитися працювати водієм?

У мене було декілька питань з цього приводу, але Руслан Бокій, якого попросили залишитися після надання свідчень, під час десятихвилинної судової перерви… зник. 

Тому запитання «повисло в повітрі». Може, Русланові Бокію «Укрпат» насправді й не належало? Може, його тільки використали?..

Якби там не було, повернемося до справи. Отже, потерпілий Руслан Бокій (якщо він таким може вважатися), зайшов в приймальню заступника голови райдержадміністрації, де йому сказали, що питанням тендеру на постачання паливно-мастильних матеріалів у навчальні заклади району займається Сергій Третяк. За рекомендацією останнього, Руслан Бокій звернувся в районний відділ освіти за роз’ясненнями щодо необхідного пакету документів.

Свідок зазначив, що загалом зустрічався з обвинуваченим не менше 3-4 разів.

«Вперше це було в його кабінеті, ще була зустріч біля кафе «Дубок», у машині», – пригадав на допиті Руслан Бокій.

«Розмовляли про результат тендеру, ну і… про те, що я маю віддячити за перемогу моєї фірми. Сума тендеру була 400 тис. грн, а розмір подяки був написаний 10% на листочку в його кабінеті після декількох зустрічей», – розповів директор-водій.

Під час допиту присутні так і не змогли зрозуміти, яким чином підсудний вимагав у «жертви» кошти, крім цифри, написаної на листочку. І де той клаптик паперу? До того ж, коли було оплачено першу суму, у розмірі 10 тис. грн, переможцем стало… зовсім інше підприємство, яке згодом, через особисті обставини, відмовилося від участі. До того ж свідок так і не зміг пояснити, чим саме Сергій Третяк посприяв його перемозі у тендері?

Наступний свідок розповіла, яким чином передавалися кошти. Більш детальніше ми повідомили про це раніше, коли описували вам отримані аудіо- та відеодокази. Варто тільки відзначити, що передача «винагороди» відбувалася у торговому центрі «Варшавський», і в обох випадках за ними приходила Тетяна Третяк.

Потім суд заслухав показання керівника першого переможця тодішнього тендеру «Преміум сервіс», який пояснив причини своєї відмови подальшої співпраці з Ківерцівською райдержадміністрацією. Виявилося, що це «підприємство» є лише посередником та займається «перекупами». Він пояснив, що вони здійснюють свої операції в одномоментну дію, тобто постачають за раз весь об’єм пального згідно єдиного розрахунку. У випадку з відділом освіти Ківерцівської райдержадміністрації, договір підписувався на постачання 9 тонн паливно-мастильних матеріалів, але розрахунки і поставки повинні були відбуватися протягом року, що не влаштовувало фірму-переможця.

Бухгалтер та член тендерної комісії підтвердила, що доставка пального відбувалася згідно з затвердженим кошторисом, і як двоє інших свідків-членів тендерної комісії, заперечила будь-яке втручання, спонукання або примус у прийнятті рішень.

Згідно статті 190 сторона захисту ознайомилася ще не зі всіма представленими прокурором доказами, тому обвинуваченням було запропоновано перенести розгляд справи. Адвокати підтримали це звернення, тож слухання відклали до 3 квітня.

Далі буде…

Ольга КОНОНЧУК.

На фото автора: Луцький міськрайонний суд

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%