Луцьк – Волноваха разом!

Луцьк – Волноваха разом!  Під таким мирним гаслом на Донбасі і на Волині розгортається реалізація ініціативи щодо спорудження в Волновасі – місті-побратимі Луцька – української православної церкви. Про спільність мети свідчить та обставина, що досягається вона об’єднаними зусиллями представників Східної та Західної України.

Зокрема, місцева влада Волновахи та району виділила земельну ділянку для побудови храму та вирішує різноманітні інфраструктурні завдання. На Донеччині також проводять збір коштів для церкви, яка об’єднуватиме людей із різних регіонів України. Особливо активно працює місцева влада, зокрема, в. о. Волноваського міського голови Ігор Ісміханов, голова районної ради Валерій Лубінець та народний депутат України Дмитро Лубінець.

Велика робота проводиться і на Волині. Тим більше, що до складу ініціативної групи увійшли митрополит Луцький і Волинський УПЦ Київського Патріархату Михаїл, заступник Луцького міського голови Григорій Пустовіт, радник голови облдержадміністрації Тарас Яковлєв, голова Наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха, виконавчий директор БФ «Волинь-2014» Володимир Кривович, Заслужений журналіст України Володимир Данилюк, Заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький, власкор «Урядового кур’єру» Ольга Булковська, а також Віктор Уніга та Ігор Лещенко, які займаються безпосередньою координацією роботи представників Донбасу і Волині.
Усіх цих людей на Волині та Донеччини об’єднує головне: спільно збудувати у м. Волноваха храм, який закликатиме до миру і поширюватиме добро. Саме тому робота проводиться без застосування політичних прапорів, політичних лозунгів чи конфесійних гасел, а участь у ній беруть ті громадяни України, які прагнуть не лише переможного завершення війни на Донбасі, але й розбудови тут цивілізованого, духовного, освіченого  і демократичного суспільства.
Саме тому біля церкви заплановано спорудити ще й будинок, який буде використовуватися і як гуманітарно-освітній центр, і як Недільна школа.
А щоб храм і недільна школа були справді центрами віри, духовності та патріотизму, то архітектори  подбають про облаштування території таким чином, щоб тут було комфортно представникам усіх категорій громадян – від наймолодших до найповажніших за віком.

Розрахунковий рахунок для допомоги в будівництві храму релігійної громади «Собор Волинських Святих, парафія Донецької єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, м. Волноваха Донецької обл.» та Недільної школи в пам’ять про загиблих 22 травня 2014 р. воїнів Володимир-Волинської 51 ОМБР у м. Волноваха Донецької обл.:


Благодійний фонд «Волинь-2014» (ЄДРПОУ 39374494) на  р/р 26004301625739, філія Волинського обласного управління АТ «Ощадбанк», МФО 303398, ЄДРПОУ банку 09303328.


Уже відгукнулися на заклик допомогти в Богоугодній справі такі благодійники: 
«Вілія – ТзОВ «Волинь-зерно-продукт»: 100 000 грн. 
ПАТ «Волиньобленерго»: 100 000 грн.
Волинська єпархія УПЦ Київського Патріархату: 20 000 грн.
ТзОВ «Modern-Expo Group»: 100 000 грн.
Збір коштів триває…

Ініціативна група.

На фото: у м. Волноваха буде збудовано такий самий храм, як існуюча церква у передмісті м. Луцька.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%