Із миром і добром

Із миром і добром

З кожним роком партнерства стосунки між містами Волновахою та Луцьком лише посилюються та розвиваються в усіх сферах.
Як і торік, у травні 2017-го з Волині прибуває представницька делегація, щоб узяти участь у різноманітних заходах, запланованих на ці весняні дні та дуже символічний період, коли слідом за вшануванням жертв Другої світової війни 8 травня та відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні наступає День Європи як символ нової ери в розбудові України за найкращими європейськими стандартами.
Саме в цей день у травні 2016-го на гостинній Волноваській землі побувала делегація з Волині, яку очолив Луцький міський голова Микола Романюк (на жаль, нині покійний). 
Спільно мешканці Донеччини та Волині вшанували й пам’ять полеглих 22 травня 2014 р. біля с. Благодатне Волноваського р-ну військовослужбовців зі складу 51 Володимир-Волинської окремої механізованої бригади. Вклонитися світлій пам’яті полеглих прийшли представники православного духовенства, місцевої влади, громадськості, посланці з Волині, серед яких були й родичі бійців, що відійшли у Вічність (мама Віталія Махновця – Марія, дружина Дмитра Йовзика – Оксана і тітка Володимира Прокопчука –Людмила), вцілілий учасник того бою Дмитро Волох, а також –  столичні футболісти команди Анатолія Дем’яненка, який серед інших також виступив перед присутніми з хвилюючою промовою. Аналогічні заходи відбудуться і нині…
Відвідали гості з Західної України і передові позиції української армії, де у безпосередній близькості від лінії розмежування зустрілися з нинішніми захисниками Української держави і вручили їм подарунки.
Відбувся конструктивний діалог під час зустрічей у Волноваській міськраді та Волноваській райраді, а також – із народним депутатом України Дмитром Лубінцем. Лучани подарували медикам місцевих дитсадків ліки, зібрані фармацевтами Волині, а їхнім вихованцям – іграшки.
Крім цього, у Волноваському районному центрі культури та дозвілля волиняни вручили техніку для створення української телепродукції від Благодійного фонду «Волинь-2014», а також стали свідками чудового концерту, організованого силами місцевих аматорських колективів. 
Справжньою окрасою програми заходів став представницький футбольний турнір, у якому взяли участь збірна ветеранів України на чолі з Анатолієм Дем’яненком, луцький «Абориген», збірна м. Волновахи і хлопці з 72 ОМБР. І хоча за спортивними результатами визначилися призери турніру, виграли всі учасники.
Так само разом 25 лютого ц. р., коли Луцьк і Волноваха відзначали другу річницю партнерства, в обласному центрі Волині представницька делегація з Донбасу на чолі з в. о. міського голови Ігорем Ісміхановим і заступником голови райради Сергієм Демченком взяла участь у різноманітних заходах із нагоди цієї події. 
Крім усього іншого, гості з Донеччини вручили родині Миколи Романюка відзнаку «Почесний громадянин міста Волновахи», поспілкувалися з представниками луцької влади щодо активізації співпраці в різних сферах, а також вшанували пам’ять полеглих у зоні АТО захисників України на кладовищі в с. Гаразджа Луцького р-ну і вклинилися світлій пам’яті капітана СБУ Віктора Мандзика біля меморіальної дошки, встановленої на адмінбудівлі УСБУ у Волинській області. 
Традиційно спортсмени-аматори з обох міст провели  футбольний матч між ФК «Абориген» (Луцьк) і ФК «Волноваха», який відвідали як донеччини, так і керівники органів влади обласного і міського рівнів.
Тож ці травневі дні особливо хвилюючі як для мешканців Волновахи, так і для волинян, які перебуватимуть на Донбасі з миром у серці та добром у помислах.

Світлана КОМА.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%