Світло і любов

Світло і любов


Що лучани і жителі Волновахи вміють спільно відзначати найбільші православні свята, засвідчили й Вербна неділя та Великдень нинішнього року.

7 квітня 2017 р., на свято Благовіщення,  з Театрального майдану  від Луцького Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ Київського патріархату урочисто вирушив у далеку дорогу святковий вантаж – 800 великодніх пасок, які з добром та любов’ю виготовили трудівники  ТМ «Теремно Хліб» для жителів міста-побратима Волновахи Донецької обл. 
Про цю подію оголосили на святковому богослужінні, яке проводив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. 
Із нагоди відправлення на площу прибули представники оргкомітету з побудови в м. Волноваха Донецької обл. українського православного храму, який працює під гаслом «Луцьк-Волноваха. РАЗОМ збудуємо храм!». А уповноважили доставити безцінний вантаж за призначенням представника Благодійного фонду «Волинь-2014» та оргкомітету ініціативи «Разом збудуємо храм»  Ігоря Лещенка.
Уже в день приїзду волиняни взяли участь у півфіналі Кубку району з футболу, що проходив у Новотроїцьку між командами ФК «Волноваха» і новотроїцькою «Олдирі». 

А на Вербну неділю лучани завітали до Творчого центру для молоді, де пройшов майстер-клас для діток з розпису писанок, а також відбувся святковий концерт. Почесними гостями ТЦМ також стали керівники наших району і міста, духовенство Волновахи, Волині, Дніпропетровщини, діти і батьки вихованців. Привітали всіх присутніх голова райдержадміністрації Олександр Баранник, секретар міськради Тетяна Гукай, настоятель Волноваського свято-Преображенського храму отець Геннадій.
Лунали пісні, кружляли у танку діти, звучала благословляюча молитва з вуст духівників, дарувалися смачні подарунки. А головне – витали у повітрі добро, радість, свято і єдність, дзвенів сміх і сяяли дитячі очі. 

Далі гості з міста-побратима разом з міськрадою розвезли паски по лікарнях, бажаючи якнайшвидшого одужання хворим, а також завітали до штабу 30-ї ОМБр, порадувавши великоднім Святим хлібом інших військових. 
В рамках візиту лучан у райраді відбулася нарада з питань будівництва храму УПЦ Київського патріархату у Волновасі. Від керівництва району і міста, представників служб, які мають до нього безпосереднє відношення, духовенства УПЦ КП у Волновасі (а – саме владики Всеволода) пролунала конкретна інформація про стан справ та пропозиції для подальших заходів.
«На благодійному рахунку ми збираємо кошти, але для нас важливо бачити у списку благодійників і меценатів прізвища представників волноваської громади – керівників будь-якого рівня, підприємців. Тільки тоді на Волині буде зрозуміло, що вам теж це будівництво потрібне!», – передав настрої луцьких ініціаторів ідеї спорудження храму Ігор Лещенко.
А вони, в свою чергу, попросили передати митрополиту Луцькому і Волинському УПЦ КП Михаїлу, який чи не найбільше опікується цією ідею, святкові подарунки з символікою м. Волновахи та Великодніх свят, що й було зроблено після прибуття на Волинь.
…Затишна й прекрасна дерев’яна церква, котра незабаром з’явиться у Волновасі, має стати не тільки місцем для молитви: біля неї буде розбито невеличкий сквер для відпочинку з дітками, діятимуть Недільна школа і благодійний осередок. Тобто, волиняни щиро хочуть, щоб у Волновасі за їхнього сприяння народився  ще один осередок світла і добра. 
«Храмів багато не буває»; «Нехай краще кошти будуть спрямовані на будування храмів, ніж війну», «Проблем зі школами-дитсадками, дорогами або сміттям завжди буде багато, а зведення храмів – це діло богоугодне»  – такі точки зору озвучували нам більшість волновасців, яких ми про це запитували  у Вербну неділю.
…І згадалися слова, сказані  колись мером Луцька Миколою Романюком під час особистої розмови: 
«Так, я належу до Української Православної Церкви Київського патріархату, але якщо буду йти і побачу храм іншої конфесії, і мені захочеться побути на самоті з Богом – зайду і помолюся».
Справді: Бог – на небі, а віра – в наших душах. І якщо вона там є – можна йти до тієї церкви, де живуть світло і любов.

Ольга КОНОНЧУК,
Альона МЕРЖЕВСЬКА.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%