Під прицілом – діти…

Під прицілом –  діти…

В ніч на 30 травня ц. р. бойовики з терористичної «ДНР» обстріляли територію дитячого табору у с. Зелений Гай Волноваського р-ну Донецької обл. Лише за випадковим збігом обставин ніхто не постраждав. Ні з місцевих мешканців, ні з числа гостей із Волині…

Чому гостей із Волині? Бо саме в мальовничому куточку Анадольського лісу й розташовується с. Зелений Гай, неподалік якого – дитячий табір відпочинку «Угольок», де в травні минулого року розташувалася команда ФК «Абориген» (Луцьк) із супроводжуючими особами, які прибули на тоді ще 2 турнір на честь полеглих 22 травня 2014 р. під м. Волноваха 18 бійців 51 Володимир-Волинської ОМБр. 

«Угольок» тоді буквально заворожив привітністю персоналу та охайним зовнішнім та внутрішнім виглядом, де навіть у скульптур піонерів були синьо-жовті галстуки… Тихо, спокійно, і несамовитий спів солов’їв…
І ось бойовики принесли біду… Табір, який знаходиться за 20 км від лінії фронту, обстріляли з крупнокаліберної далекобійної артилерії. Під час розривів снарядів на території табору були лише охоронці. Жертв та постраждалих, на щастя, немає. В результаті обстрілу пошкоджено 6 вікон, а також зафіксували незначні руйнування корпусів. Місцева поліція порушила кримінальне провадженням за статтею про теракт.

Перший заїд дітей був запланований на червень 2017 р., але його вже відмінили.
Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулєба в ефірі «Телеканалу 112» деталізував:
«Заїзд дітей у табір скасовано. Про це повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації. Зараз шукають інші табори, де можна розмістити дітей».
На думку посадовця, бойовики спеціально обстрілюють подібні об’єкти, щоб посіяти паніку на українській території Донбасу.

Світлана КОМА.
На фото прес-служби ГУ Нацполіції у Донецькій області і Володимира ДАНИЛЮКА: табір імені героя-афганця; «Угольок» у мирний час.


  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%