У «Справі Третяків» – літні канікули

У «Справі Третяків» – літні канікули

У минулому номері ми коротко розповіли про судове засідання у кримінальній «Справі Третяків». Через брак часу (газету здаємо в друкарню у середу), ми не встигли висвітлити всі цікаві факти, які були озвучені при останньому розгляді справи. Тож ми вирішили повернутися до цієї теми.

Як відомо нашим читачам, подружжя Третяків звинувачують у корупції. Начебто Сергій Третяк, екс-заступник голови Ківерцівської райдержадміністрації вимагав неправомірну винагороду за сприяння у проходженні тендеру ТзОВ «Укрпат» на постачання паливно-мастильних матеріалів, а його дружина Тетяна ніби брала активну участь у всіх фінансових махінаціях.

Справа тягнеться вже не один місяць. То прокурора замінили, то підсудна захворіла…

Як ви пам’ятаєте, колишній прокурор подав клопотання до суду про приєднання оригіналів оптичних носіїв (MicroSD), так як адвокати запевняли, що записані CD-диски не розкривають повністю картину. Тому згідно законодавства, справу тоді перенесли, щоб сторони захисту могли ознайомитися з представленими доказами.

Тож на черговому засіданні уже новий прокурор знову подав клопотання щодо приєднання вказаних носіїв. Адвокати та підсудні знову відхилили прохання сторони обвинувачення, аргументуючи це тим, що під час досудового розслідування ці матеріали не відкривалися. Вислухавши обидві сторони, суддя прийняв рішення приєднати докази до справи та дослідити їх на судовому засіданні.

Як уже повідомлялося раніше, два із представлених флеш-носіїв зовсім не відкрилися, а інші два були такої поганої якості, що ніхто з присутніх не зміг зрозуміти про, що йдеться мова. Тож прокурор попросив відкласти справу, аби долучити спеціаліста та необхідну техніку для якісного перегляду відео-матеріалів.

Проте навіть при нечіткому відтворенні сторона захисту вказала на невідповідність зображення до протокольних документів. Так, камера включалася у салоні автомобіля, а згідно протоколу вручення технічних засобів, її мали підключити у офісі СБУ, що знаходиться у м. Луцьку. Інша підключалася у м. Ківерці, за юридичним та фактичним адресом підприємства ТзОВ «Укрпат», що теж суперечить наданим матеріалам.

Адвокати, у свою чергу, теж подали відповідні клопотання про приєднання до справи нових доказів. Так, сторона захисту представила на розгляд суду копію листа-відмови першочергового переможця тендеру «Преміум сервіс», лист-відповідь начальника відділу освіти Ківерцівської райдержадміністрації щодо підписання та виконання договору з ТзОВ «Укрпат», а також копію вироку Ківерцівського районного суду від 2010 року. Згідно з останнім документом, пан Бокій (що цікаво!) був потерпілим у справі надання хабаря. Тоді міліціянта, звинуваченого у корупції, визнали винним. Але під час допиту на питання, чи раніше він співпрацював з працівниками СБУ та чи був потерпілим у інших кримінальних провадженнях, відповів однозначно негативно (чому він намагався приховати це факт?).

Суд частково задовільнив клопотання сторони захисту, повернувши два останніх документи для ознайомлення прокуратури.

Зважаючи на сезон відпусток, судовий розгляд перенесли аж на два місяці. Тож у «Справі Третяків» почались літні канікули, а там недалеко й до дворічного «ювілею».

Ольга КОНОНЧУК.

Фото автора.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%