Урізноманітнюємо літнє меню

Урізноманітнюємо літнє меню

Запечена молода картопля з сиром

Інгредієнти:

1 кг молодої картоплі;
50 г вершкового масла;
50 г тертого твердого сиру;
сіль, чорний перець, зелень.

Бульби бажано вибрати приблизно однакового розміру. Добре вимити, шкірку не чистити.
Надрізати кожну картоплину вздовж, не дорізаючи до кінця – зовні картоплини повинні здаватися цілими.
Змастити маслом форму для запікання, викласти картоплю розрізами вгору, посипати перцем, сіллю, посіченою зеленню і сиром так, щоб в розрізи також потрапила начинка.
На кожну картоплину зверху покласти по шматочку вершкового масла, готувати в розігрітій духовці до готовності і золотисто-коричневої скоринки.

Молода картопля, гриби та зелень

Інгредієнти:
800 г молодої картоплі;
300 г свіжих грибів (можна шампіньйонів);
200 г цибулі;
100 г олії;
100 мл сметани;
3 яйця.
зелень, перець, сіль.

Картоплю добре вимити і почистити. Порізати соломкою, підсмажити на олії. Цибулю порізати дрібно, підсмажити на окремій сковороді до золотистого кольору.
Порізати гриби, додати до цибулі, смажити, поки не випарується вся рідина.
Поперчити, посолити, посипавши рубаною зеленню.
Глибоку форму для запікання змастити жиром. Шарами викласти гриби і картоплю.
Яйця збити зі сметаною, залити овочі, готувати півгодини у розігрітій духовці, доки зарум’яниться верхній шар.

Смакуйте з задоволенням!

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (59) - 15.7%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (171) - 45.5%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (100) - 26.6%