Синдром «Титаніка»

Синдром «Титаніка»

Якщо людина справді походить від мавпи, то далеко вона не зайде…

Чому навіть через 2017 років після народження Ісуса Христа населення Землі не позбавилося тваринницького способу життя? Чому древніші цивілізації на поверхні нашої планети залишили хіба що руїни та артефакти, але фактично залишили свідомість «гомо сапієнс» на рівні первіснообщинного ладу, де на першому плані лише фізіологічні потреби?
Загибель «Титаніка» понад 100 років тому – це не лише чи не найбільша техногенна катастрофа в історії людства, яка показала, що, здавалося б, ідеальний витвір нашого розуму і рук може перетворитися на об’єкт масового знищення собі подібних. Ще б пак: якщо спочатку власники судна заявляли, що причиною затоплення найсучаснішого і найнадійнішого на той час океанічного лайнера та смерті майже 1500 людей стала гігантська пробоїна від зіткнення з айсбергом завдовжки 100 м, то сучасні підводні дослідження засвідчили: постраждало не більше 1 квадратного метра корпусу, тоді як загальна довжина «Титаніка» сягає майже 270 метрів!
Показово, що під час рятувальної операції, яка тривала понад 2 години, в шлюпки відправляли не лише жінок, дітей і стариків: туди залазили, розштовхуючи всіх ліктями, багаті і сильні…
Так, «Титанік» показав, що всі плоди науково-технічного прогресу недосконалі, а більшість людей недалеко втекли від своїх волосатих пращурів за рівнем свідомості та інтелекту.
Те, що зараз відбувається в світі, підтверджує, що «мавп’ячі» закони співіснування двоногих істот мало в чому зазнали змін. Їх не змогли змінити ні єгипетські фараони, ні грецькі жреці, ні слов’янські волхви, ні християнство, іслам, буддизм та інші древні релігії. Бо навіть держави організовані за тим самим принципом, що й побут у мавп: є вожак, який найсильніший, тому всіх захищає і всіма керує. Він же ж має право на безкінечну кількість наложниць та найкращу їжу та умови відпочинку. Решта – виконує його вказівки: одні народжують дітей, другі – охороняють табір, треті – добувають та готують їжу…
До чого це все? Світ явно розвивається не за тим сценарієм, на який заслуговує людство. Самоліквідація (як фізична, так і моральна) досягає критичної межі, а поголовне захоплення віртуальними моделями та роботизація рано чи пізно взагалі витіснять творців штучного інтелекту їхніми ж продуктами. 
Як «Титанік», який став спочатку блискучою обгорткою для споживачів екзотичних послуг, потім перетворився на братську могилу для більшості членів екіпажу та пасажирів, а 25 років тому знову став приносити прибутки як екзотичний туристичний об’єкт на глибині майже 4 км, куди дістатися можна тільки з допомогою спецтехніки.
Чесно кажучи, навіть жодна мавпа до такого не додумається…

Володимир ДАНИЛЮК.  

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%