Як «хапонули» 25 гектарів

Як «хапонули» 25 гектарів

Ковельський Калитка штрафи платить, а чужу землю – не віддає!


Ковельська місцева прокуратура Волинської області звернулася до Господарського суду з позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області до одного із фермерських господарств, аби зобов’язати повернути державі самовільно зайняту земельну ділянку вартістю понад 9,5 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі Прокуратури Волинської області, де з'ясували, що понад 25 га земель запасу сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів на території Старокошарівської сільради Ковельського р-ну фермерське господарство обробляє  без розроблення правовстановлюючих документів.

«Шкода, завдана цим державі, становить понад 34 тис. грн, і господарство її повністю відшкодувало, визнавши тим самим факт самовільного використання землі.Припис же державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель з вимогою у 30-денний термін усунути порушення законодавства та оформити право користування землею керівник господарства проігнорував, продовжуючи користуватися ділянкою», – повідомляється.

Відтак його було притягнено до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття  земельної ділянки. Фермер сумлінно сплатив штраф у розмірі 680 грн, проте так і не вжив жодних заходів, аби узаконити користування землею.

У справу знову втрутилася прокуратура.

«Аби відновити порушені майнові інтереси держави, прокурори в суді вимагатимуть від фермерського господарства звільнити самовільно зайняту землю», – повідомляється.

Світлана КОМА.

На фото: прокурорські атрибути.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%