Біля Журавників знайшли мера Познані! Мертвого…

Біля Журавників знайшли мера Познані! Мертвого…

Під час археологічних досліджень біля с. Журавники Горохівського р-ну виявлено унікальні знахідки: братські могили періоду Першої та Другої світових воєн, підбитий гітлерівський танк і навіть… останки останнього передвоєнного мера м. Познань Тадеуша Юліана Руґе!


Як поавідоомив директор підприємства «Волинські старожитності» Олексій Златогорський, разом із польськими колегами з «Союзу поляків м. Києва» їм вдалося знайти останки останнього передвоєнного мера м. Познань Тадеуша Юліана Руґе. У трагічному вересні 1939-го, рятуючись від гітлерівської окупації на Волині, градоначальник довідався про наступ «червоних визволителів» зі Сходу. І – покінчив життя самогубством пострілом у скроню, чудово уявляючи, що з ним зроблять більшовики у разі полону… Це сталося біля с. журавлики на Горохівщині (стара польська назва села – Дружкополь).

За іншою версією, заночувавши дорогою з Луцька до Львова в хаті місцевого ксьондза, мер Познані був затриманий солдатами РККА і розстріляний.

Як би там не було, але ця знахідка – дуже цінна для відновлення історичної справедливості та гідного пошанування Тадеуша Юліана Руґе.

Крім цього в місцевості знайдено та ідентифіковано великі поховання періоду Першої та Другої світових воєн.

І виявлено незвичайну знахідку – гітлерівський танк. Імовірно, що це машина заключного періоду війни, яка залишилася на Волині з липня 1944-го. На думку Олексія Златогорського, це може бути або «Тигр», або «Пантера», або «Фердинанд».

Наступний етап археологічних досліджень у с. Журавники розпочнеться наприкінці серпня ц. р.

Наш кор.

На фото з архіву: таким був польський мер Тадеуш Юліан Руґе.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%