Парк у Луцьку оновлюють усім миром!

Парк у Луцьку оновлюють усім миром!

Зовсім скоро лучани та гості міста зможуть з приємністю прогулятися оновленими алеями Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. І проводяться тут роботи не стільки за кошти платників податків, а – силами місцевого бізнесу, який переконали, що цей проект – вартий підтримки.


Багато хто з волинян, хто цими днями відвідав парк ім.. Лесі Українки, помітив, що усюди кипить робота. Гуркочуть машини та у поті чола працюють люди, все працює над оновленням інфраструктури.

Як виявилося, реконструкцією парку зайнялися луцькі бізнесмени, які за власні кошти придбали матеріали та найняли робітників. Та взялися вони за це не з доброго дива!

Тож про унікальний проект нам розповів член виконкому Луцької міськради Ігор Алєксєєв:

«По домовленості з підприємцями, маса робіт повинна бути завершена до Дня Незалежності – 24 серпня. Я носився з цією ідеєю дуже давно. Пропонував її у різних формах різній владі і, в якийсь момент, я спробував долучити до цієї акції людей, які зараз в муніципалітеті. І я знайшов підтримку в особі Григорія Недопада (перший заступник міського голови, – ред.), який став для мене своєрідною опорою, на яку я зміг розраховувати. Він не просто підтримав цю ідею, але й активно долучився до її реалізації, напряму спілкувався з бізнесменами. Повага і честь тим людям, які повірили, під чесне слово, що це не якийсь там політичний флешмоб чи політичний піар. Що це просто дуже хороша справа для міста».

Хоча у це слабо віриться, але за 2 місяці переговорів на ідею відгукнулося чимало луцьких підприємців, які погодилися внести свою лепту у розвиток міста. Кожен допомагає у міру своїх можливостей. Хтось кладе бруківку на алеях, встановлює нові лавочки та проводить освітлення, а хтось просто надає електрокабель та труби для його вкладання.

До слова, на це з міського бюджету не виділяється ні копійки, хоча як повідомив Ігор Алєксєєв, у разі потреби влада виділить необхідні кошти на придбання лавочок чи ліхтарів. Крім того, міська рада в особі виконувача повноважень міського голови, секретаря міськради Григорія Пустовіта та більшості депутатського корпусу взяла на себе фінансування проведення робіт з очищення каналів.

Трохи згодом планують провести і реконструкцію мостів: уже ведуться відповідні переговори. Дехто уже навіть висловив бажання доєднатися до цього проекту…

Що цікаво, кожен бізнесмен сам обирав дизайн бруківки для своє частини території, тож парк майорітиме різноманіттям та унікальними куточками. І як відмітив, Ігор Володимирович, підприємці, майже одноголосно, виступили проти табличок чи знаків, які б вказували, що саме їхня фірма займалася оформленням даного куточка.

«Я вважаю, що імена цих гідних шани людей повинен знати кожен, тому що це справді вчинок, і – вартий того, щоб про цих людей знало місто, і, щоб знали їхні близькі, діти, родичі. Щоб пишалися ними! Ну, і це дуже хороший приклад для інших людей і бізнесменів. Це, зрештою, стосується не тільки парку. Громада і бізнес можуть дуже багато, якщо захочуть, якщо мають мотивацію», – наголосив представник від міської ради.

Тож до оновлення паркової зони долучилися фірми: «Теркомуналсервіс», «Луцьксантехмонтаж №536», «ВолиньТабак», «Дмитрук», «Забіяка», «Яровиця», «Луцькавтодор» та ще багато інших. Загалом на проект виділили у межах 5-6 млн грн.

Реконструкція парку ім. Лесі Українки стала прикладом взаємодії між владою та бізнесом, коли забувають про суперечки та негаразди, а просто виконують суспільно-корисну роботу.

Не дарма ж у народі кажуть: «Разом і батька легше бити!».

Але в цьому випадку сили тратяться на благородну справу: спільну розбудову древнього і завжди молодого Луцька!

Більше про проект – за цим посиланням уфейсбуці #свідомий_Луцьк

Ольга КОНОНЧУК.

На фото автора: реконструкція в центральному парку йде повним ходом.






  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%