Політрук розлютувався

Політрук розлютувався

Міністр часів Голодомору. Так охрестили скандального випускника Ленінградського вищого військово-політичного училища Андрія Реву, який 2 роки тому став міністром соцполітики, а цими днями просто ошелешив людей рекомендацією… поменше їсти, щоб подовше жити!

Під час вечірнього ефіру на телеканалі «112 Україна» Андрій Рева пояснив, що українці витрачають на їжу більшу частку доходів, ніж німці, бо їдять більше. Міністр також не погодився з тим, що, за даними Державної служби статистики, українці стали їсти менше на 50 кг на рік порівняно з 2013 р.
«Мій батько все життя вважав пріоритетом добре попоїсти. Він вважав, що можна собі відмовити в чомусь іншому, але здорове повноцінне харчування – дуже корисне. У наших людей є така історична традиція – голодомори. Війни примушували багатьох ставитися до проблеми харчування не так, як в інших країнах. Я вже не кажу, що ставлення до хліба взагалі культивувалося в нашому суспільстві. Німці їдять інакше. В них інший раціон. Їхня культура харчування дуже відрізняється від нашої. Враховуючи те, що ціни на продукти харчування і в Німеччині, і в Україні приблизно однакові, то, звичайно, німці витрачають менше, порівняно з нашими людьми», – так міністр соціальної політики пояснив, чому німці витрачають на харчування 14% доходів, а українці – понад 50%.
На запитання ведучого, скільки відсотків свого доходу на харчі витрачає сам міністр, Андрій Рева відповів, що змушений дієтично харчуватися і має жорсткий раціон.
То чому ж так гнівно відреагувало суспільство на цю словесну еквілібристику міністра? 
Не тому, що після школи в м. Богодухові він хотів стати політруком-офіцером. І не тому, що десятиліттями трудився в Вінниці (а де ж іще?!) або заступником міського голови, або заступником голови облдержадміністрації. 
Цією заявою Андрій Рева показав повну відірваність самого себе та йому подібних «слуг народу» від самого народу. Бо чому українці таку велику частину своїх доходів витрачають на їжу? Бо їсти – треба, а мізерний рівень статків вже давно привчив їх економити на всьому іншому. 
І порівнювати наш народ із німцями – це все одно, що «Волинянку» з «БМВ»!
Обидві машини споживають дуже багато пального, але їдуть – зовсім по-різному!
Тому Андрій Рева не знає або перекручує очевидні факти. Наприклад, у ФРН продукти вартують навіть дешевше, ніж в Україні. Зарплата і пенсія там для працівників у 30 разів більша, ніж тут. А чиновники в кожному регіоні отримують зарплату, середньостатистичну до доходів працівників. Тобто, реви в нас мають отримувати 3200 грн на місяць (110 євро). 
І коли так буде, тоді і в телеефірах вони по-іншому заспівають. Правда, якщо їх туди взагалі хтось запросить…

Володимир ДАНИЛЮК.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%