Домашній яблучний сік на зиму
Домашній яблучний сік на зиму
Яблучний сік давно і міцно завоював народну любов. Він не тільки приємний на смак, але надзвичайно корисний. До того ж, яблуні ростуть практично по всій території нашої країни, тому ціна на яблучний сік не висока.
Приготування яблучного соку в домашніх умовах на зиму – процес зовсім не складний. При наявності хорошої соковижималки можна запастися цим цілющим напоєм на всю зиму.
Як приготувати натуральний яблучний сік на зиму?
Промийте в проточній воді яблука, очистіть їх від насіння, видаліть плодоніжки, пропустіть через соковижималку. Потім отриманий сік перелийте в емальовану каструлю, додайте цукор (на 0, 5 л свіжовичавленого соку 1 ст. л. цукрового піску).
Поставте каструлю на плиту, нагрівайте до закипання, постійно помішуючи. Не кип’ятіть! Відразу знімайте з вогню після закипання.
Потім налийте сік у чисті, ретельно простерилізовані банки, закатайте прокип’яченими кришками, переверніть денцями вгору, поставте так на добу, закутавши ковдрою. Потім можна їх перевернути і прибрати готовий сік в темне, прохолодне місце, де він зможе зберігатися до двох років.
Пийте його кожний день по склянці, щоб організм постійно отримував необхідну кількість вітамінів.
Консервовані яблука в сиропі з корицею
Інгредієнти:
1 кг свіжих яблук невеликого розміру;
10 великих ложок цукрового піску;
1 паличка кориці;
1 маленька ложечка лимонної кислоти;
1 літр води.
Перебираємо яблука, для заготівлі беремо тільки цілі плоди, розмір яких не перевищує діаметр горлечка банки. Миємо фрукти і закладаємо їх у банки. Корицю подрібнюємо і рівними порціями розподіляємо по ємностях з яблуками. З води, цукру і лимонної кислоти варимо сироп, заливаємо його киплячим в банки. Прикриваємо кришками і переносимо у велику каструлю з гарячою водою для стерилізації. Води в цій ємності має бути стільки, щоб банки в ній занурювалися по «плечики». Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо заготовку 10 хвилин. Виймаємо банки і закупорюють кришечками для консервування. Укутуємо їх і залишаємо остигати. Зберігаємо яблука, консервовані в сиропі, в підвалі. Термін зберігання такої заготовки – 1 рік.
Смакуйте з задоволенням!
- Коментуйте FaceBook
- Коментуйте ВКонтакте
ТОП Новини
Піца-хачапурі Із Луцького замку демонтували дублюючі охоронні дошки радянського періоду «А на фронт не хочете?!» Армія: статус «обмежено придатний» скасовано Сергій Притула їде до Луцька: як потрапити на зустріч з ним «Я більше не хочу захворіти на туберкульоз!» «Кармен» спробує підкорити Луцьк! Закотилася за обрій журналістська зірка Звільнили генерала, який займався підготовкою мобілізованих! На Волині у пожежі постраждала жінка- Опитування
- Результати