Сирний суп з білим вином і грінками

Сирний суп з білим вином і грінками

Готуємо на 4 порції.
Загальний час приготування: 30 хвилин.
Інгредієнти:
Курячий бульйон – 500 мл
Сир – 75 г
Біле сухе вино – 75 мл
Пшеничне борошно – 1 ст. л.
Яєчний жовток – 2 шт.
Вершкове масло – 30 г
Сметана – 2 ст. л.
Часникове масло – 1 ст. л.
Мускатний горіх (порошок) – на кінчику ножа
Петрушка для прикраси
Багет – 1 шт.
Сіль і чорний мелений перець – за смаком

Багет наріжте тонкими скибочками, змастіть їх часниковим маслом (якщо його немає, можна змастити оливковою олією та натерти часником) і відправте до попередньо розігрітої духовки на 5-10 хвилин. 
Масло розтопіть в каструлі середніх розмірів. Додайте борошно і трошки обсмажте. Влийте до каструлі гарячий курячий бульйон. Ретельно помішуйте, щоби не залишилося грудочок.
Додайте вино. Доведіть суп до кипіння, а потім варіть ще протягом 5 хвилин. Після зніміть його з вогню. Сир натріть на тертці і додайте до супу. Перемішуйте страву, доки весь сир не розплавиться.
Яєчні жовтки з’єднайте зі сметаною. Перемішайте отриману масу і влийте її в суп. Активно все помішуйте. Додайте мускатний горіх. Посоліть і поперчіть. Трохи прогрійте суп. Перед подачею прикрасьте гілочкою петрушки і грінками.

Смакуйте з задоволенням!

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (59) - 15.7%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (171) - 45.5%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (100) - 26.6%