Потрібне рівноцінне партнерство

Потрібне рівноцінне партнерство

Україна і ЄС зобов’язалися пізніше підписати Угоду про Асоціацію. 

 
У підсумковій декларації, прийнятій на Вільнюському саміті "Східного партнерства", йдеться, що Україна та ЄС взяли до уваги позиції один одного і продовжують підтримувати зобов'язання підписати Угоду про асоціацію. Декларація називається «Східне партнерство: дорога вперед».
Зокрема, в декларації зазначається, що учасники саміту відзначили рішення українського уряду тимчасово призупинити процес підготовки для підписання Угоди про асоціацію та глибокої, всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Вони також відзначили безпрецедентну публічну підтримку політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.
Який політичний досвід винесла Україна із саміту? По-перше, нас нарешті почула Європа, дослухалася до наших вимог, побажань і потреб. Друге, нам вдалося надати європейським партнерам  переконливі аргументи, які почули. Чи не вперше ми висували свої умови, ведучи діалог у форматі «рівного з рівним». Сталося те, чого ми десятиліття прагнули: Україну сприйняли, як рівноцінного партнера на міжнародній арені. Наші аргументи лунали настільки переконливо, що Євросоюз погодився на паузу в підписанні Угоди. Тим паче, що Президент Віктор Янукович назвав європейцям дату ухвали Угоди з ЄС – березень 2014-го.
Зараз важливо вирішити і зняти всі проблемні питання,  і як ми знаємо, вже найближчим часом Україна і Європейська комісія повернуться до їх обговорення.
Олександр Курилюк, заступник голови Волинської облдержадміністрації.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%