Футболістом зробив Кварцяний!

Футболістом зробив Кварцяний!

Новий 25-річний гравець київського «Динамо» Артем Шабанов, який у 2014-2016 рр.. виступав за луцьку «Волинь», розповів клубній прес-службі про те, як його запросили до команди, про клуби, у складі яких виступав за час своєї професійної футбольної кар'єри, та багато іншого.

 

Для волинських уболівальників найбільший інтерес викликають фрагменти розмови з захисником у футболці під №30, пов’язані саме з луцьким клубом, за який він провів 60 матчів і забив 1 гол.

– Через 10 років ви повернулися до «Динамо». Чи замислювалися тоді, коли йшли зі школи, що повернетеся вже дорослим футболістом у першу команду?

– Ні, тоді я ще, напевно, не замислювався. Можливо, коли підріс уже, коли почав грати у Прем'єр-лізі – тоді була мрія повернутися до «Динамо» (Київ).

– Другий матч у дорослій кар'єрі ви зіграли проти «Динамо» – 90 хвилин за київський «Арсенал». Які спогади з того часу?

– Пам'ятаю, що було багато емоцій від уболівальників, хвилювання. Але всі хвилювання пройшли, коли почалася гра. У мене від цього матчу лише позитивні емоції.

- Як почувалися, коли тільки почали дорослу кар'єру – і розпалася команда?

– Була надія на те, що все-таки клуб залишиться, боролися до останнього, постійно їздили всією командою в офіс, розмовляли, але не вийшло. Подзвонив Віталій Володимирович і запросив до себе в команду «Волинь». Спочатку запросив на збори в Ялті, я поїхав, був там днів десять, і потім повернувся назад. Він сказав: «Просто приїдеш, познайомишся з хлопцями, подивишся, як тобі – сподобається чи ні». Потім він мені подзвонив узимку, запросив ще раз – і я, не думаючи, поїхав до нього.

– Ви провели за «Волинь» більше 50-ти матчів. Стали футболістом там уже?

- Так, завдяки йому – Віталію Кварцяному – я став футболістом.

– Що головне винесли у Кварцяного? Що ви змінили в собі після нього?

– Напевно, характер загартував, завжди догравати до кінця. У нього кожне тренування, кожна гра як остання. Він постійно у футболі, живе футболом. Думаю, він прищепив цей характер, за що йому спасибі.

– Коли були там, теж були погана ситуація. Не було дежавю: «Арсенал» припинив існування, у «Волині» проблеми?

– Там не було поганої ситуації. Просто потрібно було щось змінити, вже три роки був у Луцьку, хотів перейти в інший клуб. Прийшов тренер, з яким я хотів попрацювати, він мене запросив, і тому я пішов у «Сталь». Але минуло півроку – і «Сталь» розвалилася.

– Як шукали команду після «Сталі»?

–Я довго чекав якогось варіанту, що хтось подзвонить, запропонує. Розмов було багато, а конкретики жодної. Буквально за тиждень до Чемпіонату мене набрав Андрій Богданов, ми з ним грали разом у Луцьку. Поговорили. Він сказав, що їде в «Олімпік». Я попросив його, щоб він набрав Романа Миколайовича і запитав, чи потрібен такий футболіст. Він подзвонив і сказав: «Давай, завтра приїжджай вже». Ми з Андрієм приїхали і почали тренуватися...

Вл. інф.

На фото прес-служби ФК «Динамо»: Артем Шабанов під час тренування зі столичним клубом.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%