Емоційні акценти

Емоційні акценти

«Чому люди вперто вірять в московські байки?!» – священик вибухнув емоціями в інтернеті

Архімандрит Константин (Марченко), настоятель Свято-Миколаївського жидичинського монастиря УПЦ КП оприлюднив емоційний пост, де обурився «недалекоглядністю» тих українців, які далі «вірять в московські байки», пишуть наші колеги з «Волинь 24».

Своїми емоціями священик поділився, коментуючи інтерв’ю Патріарха Філарета для видання Deutsche Welle «Путин - не атеист, а новый Каин»

Подаємо допис священика без змін:

 «Коли наші люди прозріють? Я вже мовчу про схід та південь України. Тут, на заході, в Древньому Жидичині, люди вперто ратують за руський мир. Верхом цинізму є, що роблять вони це у вишиванках, у храмах, де поминається Кирил, у конфесії яка приймає в Луганську присягу в бойовиків, присягу на вірність Росії, присягу, яка зобов'язує вбивати українців з таких сіл як Жидичин, Кульчин, Озерце, Клепачів.

А місцеві і далі вдячно хлопають в долоні цим руським поводирям бо вони "наші батюшки", які роблять "добрі" справи - пакети з продуктами роздають. Ото ціна питання!!!

Люди і далі вперто вірять в московські байки про "канонічність", "благодатність" …Жах... просто жах.

І не погані ж люди, освідчені, держслужбовці. І коли ти про це говориш, відразу зауваження - чого ви монахи лізете в політику?

Коли мовчиш, вони "не політично" відмовляються співчувати материнській трагедії і похоронити дитя, вони далі глумляться над почуттями віруючих чинять хулу на Духа Святого і перехрещують, перевінчують бо в них така команда з центру. Та ще й оббріхують, що це канонічно.

По канонах священнослужителем може стати той, кому сповнилось 30 років - багато в нас тут канонічних?.... ще багато є що сказати, але це очевидно зайве. Вчили святі Отці православної Церкви: говори тоді, коли маєш щось краще за мовчання...

Простіть це так, миттєві емоції, які зазвичай намагаюсь тримати при собі, аби не усугубляти релігійної ситуації.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%