Прем’єр-міністр відкрив велику таємницю…

Прем’єр-міністр відкрив велику таємницю…

Володимир Гройсман: «Я планую брати участь у наступних парламентських виборах. Питання, яке має задати собі кожен політик: навіщо ви це робите?..».

 

27 лютого в столиці України відбулася несподівана прес-конференція глави українського уряду. З допомогою структур виконавчої влади обласного рівня в областях було відібрано представників лояльних до чинної влади медіа та делеговано в м. Київ, де 27 лютого ц. р. Володимир Гройсман озвучив головну новину:

«Я планую брати участь у наступних парламентських виборах!».

Далі Володимир Борисович, який у парламент нинішнього скликання як Вінницький міський голова потрапив за списками «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», а потім правлячою коаліцією був обраний замість Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка главою Кабміну, задав риторичне запитання:

«Питання, яке має задати собі кожен політик: навіщо ви це робите?..».

І відповів на власне запитання:

«У нас залишилося ще майже два роки до чергових виборів 2019 року, і після 2019 року життя не завершується, а Україна має відбутися як сильна держава. У цьому контексті я можу сказати, що я буду брати участь для того, щоб боротися за проведення конкретних необхідних рішень».

Далі портал «Главком» продовжує цитувати Володимира Гройсмана.

«На його думку, до наступних парламентських виборів треба ухвалити нову виборчу систему з відкритими партійними списками. У цьому контексті Володимир Гройсман нагадав, що парламент ухвалив у першому читанні «непоганий закон, який може буде доопрацьований до другого читання».

Прем'єр-міністр також акцентував, що потрібні подальші зміни в економіці і створення «нормальної системи  життя в країні».

«А це можливо в тому числі і за підтримки українського парламенту. Тому завдань дуже багато, і я планую брати участь у наступних виборах для реалізації цих завдань», – зазначив Прем'єр-міністр.

При цьому Володимир Гройсман не уточнив, балотуватиметься він самостійно чи у складі якоїсь нині діючої політичної сили, чи – за іншим проектом. Цілком можливо, що й методом висування в одному з мажоритарних округів на Вінничині, адже парламент так і не ухвалив нового демократичного закону про вибори…

З великим відсотком вірогідності можна передбачити, що на вибори Володимир Гройсман піде окремо від Петра Порошенка, рейтинги якого впали до історичного мінімуму.

Натомість Володимир Гройсман наголосив на кількох досягнення свого уряду.

Зокрема, середня заробітна плата в Україні в нинішніх умовах має дорівнювати не менше 10 тис. грн, і цей показник формується за рахунок зростання економіки та виводу економіки з тіні.

«Середня заробітна плата в Україні в нинішніх умовах має дорівнювати не менше 10 тис. грн, – сказав Глава Уряду. – Ми віддаємо людям борги. Людей перетримали на мінімальній зарплаті і зарплатах в конвертах. А потім, коли люди виходять на пенсії, вони отримують мінімальні пенсії. Зарплату треба виводити з тіні».

Крім цього урядова прес-служба наголосила, що Кабінет Міністрів України в рамках поглиблення децентралізації передав землю сільгосппризначення поза межами населених пунктів першим семи об’єднаним територіальним громадам. Рішення про передачу земель було ухвалене на рівні Уряду наприкінці січня, і сьогодні вступає в практичну фазу реалізації.

Коментуючи процес, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що реформа децентралізації розпочалася рівно 4 роки тому – в лютому 2014 р. В її основі була ідея розвитку потенціалу, який мають громади.

За минулі роки процес став незворотнім, передача фінансових та адміністративних повноважень закріплена законодавчо.

«А сьогодні, 27 лютого 2018 року, ми віддаємо те, що належить людям – передаємо землю у власність громадам», – сказав Глава Уряду.

Наш кор.

На фото прес-служби Кабінету Міністрів України: виступ Володимира Гройсмана перед окремими представниками ЗМІ обласного рівня.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%