Пісний пиріг із грибами

Пісний пиріг  із грибами

Інгредієнти:
Тісто:
250 г борошна,
30 г дріжджів,
100 мл олії,
1 ст. ложка цукру,
щіпка солі,
1 склянка води.
Начинка:
500 г печериць,
3 цибулини,
2 столові ложки олії,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.

У теплій воді розведіть дріжджі, сіль і цукор і розмішайте до повного розчинення. Поступово всипте борошно і замісіть некруте тісто. Додайте у тісто олію і вимісіть так, щоб воно не прилипало до рук.
Готове тісто накрийте серветкою і залиште полежати в теплому місці. Коли тісто підніметься, його потрібно обім’яти і дати ще раз підійти. 
Цибулю поріжте великими шматками. Помістіть цибулю в сотейник з олією і готуйте під кришкою на повільному вогні, періодично помішуючи, протягом 30 хвилин. Цибуля має потемнішати, але залишитися соковитою.
Гриби почистіть, помийте, якщо великі – розріжте на 2-3 частини. Додайте печериці до цибулі, перемішайте і тушкуйте під кришкою приблизно 10 хвилин. Готові гриби зцідіть, остудіть і пропустіть через м’ясорубку. Грибний фарш посоли і поперчи.
Тісто розділіть на дві частини і розкачайте кожну в тонкий пласт. Викладті перший пласт тіста в змащену олією форму. На нього помістіть грибну начинку, а зверху накрийте другим шаром тіста і защипніть краї.
Пиріг поставте у розігріту до 200°C духовку. За 10 хвилин, коли верх пирога трохи зарум’яниться, зменшіть температуру до 180°C. Випікайте приблизно 40 хвилин.
Готовий пісний пиріг із грибами дістаньте з духовки, верх змастіть трохи підсолодженою водою, накрийте серветкою і залиште до охолодження.
Смакуйте з задоволенням!

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (68) - 15%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (209) - 46%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (122) - 26.9%