Мусимо йти в Європу без барикад, а цивілізовано, по-європейськи

Мусимо йти в Європу без барикад, а цивілізовано, по-європейськи

Споглядаючи нинішні події, хочу закликати волинян таки йти в Європу, але цивілізованим, європейським шляхом. Якщо будемо спокушатися на провокаційні заклики і рухатися до Євросоюзу через погроми на вулицях і стихійні майдани, там нас не зрозуміють.

Безперечно, люди мають право бути на майдані, щоб влада їх почула. Однак доводити правоту потрібно цивілізовано, по-європейськи. Аж ніяк не підбурюванням студентів, як це роблять опозиційні політики. Шановні, звертаюся до вас: хіба виховаємо освічену молодь, коли ви закликаєте студентів не йти на навчання, жертвувати майбутньою освітою заради ваших ідей, політичних переконань? Європі потрібні молоді освічені люди, а не вуличні маніфестанти.

Мені видається диким те, що політики навчають дітей не толерантності, а ненависті. На площі чув гасла «геть москалів», «хто не з нами – той москаль». Такого не було за всі 22 роки Незалежності. Українці завжди були толерантними, терпимими до всіх національностей. Тим більше, до сусідів – білорусів, поляків, росіян, румунів, угорців… Опозиція вчить мудрих волинян: нам сьогодні вже не потрібна Росія, нам давай Європу. А я скажу словами Василя Симоненка: «мовчіть Америки й Росії, коли я з Україною говорю».

На майданах ніхто не згадує про економічні зв’язки із сусідами – те, що взаємно годує і дає зарплати, особливо нас, прикордонні області. За прикладом далеко не треба ходити: візьмемо Луцький автомобільний завод у складі корпорації «Богдан-Моторс». Із 1 серпня, коли почався процес підготовки до ухвали Угоди з ЄС, жодного автобуса «Богдан» Росія не купила. Хто постраждав? Тисячі волинян, які працюють безпосередньо на виробництві та на суміжних роботах. Бо нема попиту на автобуси – немає зарплат, луцький завод стоїть, є загроза звільнення. Ось вам стосунки з Росією. А що вже казати про східні регіони, де майже 80 відсотків виробництва залежить від російського ринку збуту. Хто – Європа викупить усю цю продукцію? Сумніваюся. Наші «Богдани» в Європі не потрібні – у них є «Мерседеси». Тому вважаю: закликаючи в Євросоюз, потрібно зібрати освічених економістів, прорахувати все – що від того втрачаємо, що набуваємо. Нехай скажуть: чи негайно потрібно вступати в ЄС, чи, можливо, треба зачекати?

 І про те, що болить особисто мені, господарнику і громадському діячеві - закликаю політиків не тероризувати місцеву владу! Будьмо об’єктивними: за всі роки Незалежності волиняни не мали кращого губернатора, ніж Борис Клімчук. Це факт, який підтвердять ті професіонали, хто хоче і вміє працювати. А кому сьогодні заважає Клімчук? Одним і тим же політикам, хто п’ять-десять років тому вже керували. Вони вже й були при владі. І що? Собачої буди не збудували. Зате звели собі шикарні хати. І ті ж політики сьогодні знову рвуться до влади! Для чого? Щоб використати свій попередній досвід, коли довели країну «до ручки»? Досвід використовувати владу в особистих цілях, повірте, вони вміють. Це моя думка, її мені ніхто не забороняє висловлювати, як і мусить бути в Європі, куди йдемо.

Сергій ДЕНИСОВ, голова Всеукраїнської громадської організації «Спілка громадських організацій України» «Народна рада» у Волинській області.

 

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%