Добру славу приносять люди

Добру славу приносять люди


 Ресторан «Мисливець», що належить Цуманському споживчому товариству Ківерцівської райспоживспілки, давно зажив доброї і водночас заслуженої слави.

 Ще не так давно, доки ціни на автозаправках не почали зашкалювати, у це селище, яке обрамлюють старовинні ліси, навіть з Луцька на обід приїджало не менше десятка чоловік. Тут трапеза разом із дорогою обходилася дешевше, ніж у закладі подібного типу обласного центру. Більше місто вимагає вищих затрат. Платити доводиться за імідж – така данина моді!
– Виживати нині стало набагато важче, – визнає голова правління місцевого споживчого товариства Галина Януль. – Приїжджих гостей поменшало. Тутешній люд не такий багатий, щоб ходити у ресторани. Замовлення маємо лише тоді, коли у когось день народження, хрестини, якісь колективні вечірки, інші веселі чи сумні дати. Тепер люди не дуже хочуть мастити собі голови якимись яствами, прибиранням, миттям посуду. Посидів, розрахувався – і ніяких турбот. Та усе впирається в гроші. І все ж ми працюємо.
Це завдяки людям, яких з повним правом можна назвати патріотами споживчої кооперації. Незважаючи на різного роду пертурбації, у більшості мінімальні зарплати, вони лишаються відданими обраній професії.  У числі таких старший кухар ресторану «Мисливець» Валентина Гламазда. 40 років тому прийшла вона у цей заклад і жодного разу, зізнається, не пожаліла. «Ну, просто подобається ця робота». Вкладає у неї і серце, і душу. Це її заслуга у тому, що заклад громадського харчування може похвалитися власними фірмовими стравами. Це, зокрема, «юшка мисливська», салати «лісовий» та «мисливський». Якби у нас у повному обсязі діяло патентне право, то Валентина Василівна могла б запатентувати свої кулінарні «шедеври» та отримувати авторську винагороду. Погодьтеся, що це також свого роду інтелектуальна власність.
За професією вона технік-технолог приготування їжі. Після школи вирішила поповнити ряди торговельників. Відповідну освіту здобула у Луцькому технікумі радянської торгівлі. Зі скромності розповідає жінка про себе не дуже охоче. Більш звичною є для неї робота, яку виконує, мов пісню співає. «Кулінарія для неї – це друге життя, – доповнює характеристику голова правління споживчого товариства Галина Януль. – Валентина Василівна неодноразово брала участь у конкурсах професійної майстерності, які періодично проводить облспоживспілка, та ставала їх переможницею».
Доброю репутацією не тільки в своєму колективі, а й в споживчому товаристві користується і буфетниця ресторану Антоніна Молянко. Уже 28 років обслуговує Антоніна Олександрівна клієнтів і за цей час не було жодного нарікання на її роботу. Ввічливість та уважність постійно з нею. До приходу у Цумань чотири роки відпрацювала кухарем у їдальні Ківерцівського медучилища.
Під стать Антоніні Молянко та Валентині Гламазді й інші працівники «Мисливця», які дорожать своєю репутацією та імеджем закладу.

Володимир ПРИХОДЬКО.

На фото автора: Валентина Гламазда та Антоніна Молявко. 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (65) - 15.3%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (194) - 45.5%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (113) - 26.5%