День народження Бориса Клімчука

День народження Бориса Клімчука

Якби не важка хвороба та несподіваний фінал хірургічної операції в берлінській клініці «Шаріте», то Надзвичайний і Повноважний Посол України, багаторічний голова облради і облдержадміністрації Борис Клімчук 18 березня відзначив би 67-ий день народження.

 

Борис Клімчук народився 18 березня 1951 р. у с. Волошки на Ковельщині. Після вчителювання та роботи на посаді заступника голови Ковельського міськвиконкому був обраний депутатом облради, а в період із червня 1992 р. до квітня 1998 р. обирався головою облради. Причому, в 1994 р. це відбулося на перших і останніх в історії України прямих виборах, коли всі громадяни обирали напряму керівника виконавчої і представницької гілок влади області.

Утім, із липня 1995 р. до червня 2002 р. і з лютого 2010 р. до лютого 2014 р. Борис Клімчук призначався головою облдержадміністрації, між цими призначеннями був Надзвичайним і Повноважним Послом України  в Литві і Азербайджані.

Пішов із посади після масової акції протесту на Київському майдані в період подій Євромайдану, підписавши з представниками мітингарів Володимиром Бондарем, Євгеном Мельником та Ігорем Гузем умову про запобігання силовому протистоянню. Тодішній Президент України Віктор Янукович не зміг пробачити такої поведінки Бориса Клімчука і підписав указ про звільнення, натомість призначивши Олександра Башкаленка...

До кінця свого земного життя – 2 вересня 2014 р. – залишався депутатом облради від одного з луцьких виборчих округів.

Похований Борис Петрович на кладовищі в с. Воля Любитівська Ковельського р-ну біля своїх батьків – Петра Івановича та Ольги Архипівни.

Наш кор.

На фото порталу «Колона»: Борис Клімчук у січні 2014 р. біля свого будинку спілкується з представниками «Автомайдану».

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.1%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%