Друга «йолка Януковича» – від Порошенка і Кличка...

Друга «йолка Януковича»  – від Порошенка і Кличка...

18.03.18. Чому Петро Порошенко, Арсен Аваков, Юрій Луценко і вже навіть Віталій Кличко дратують людей найбільше?

 

Холод завадив більшості волинян долучитися до чергової акції протесту за імпічмент Петра Порошенка, тож о 12.00 18 березня ц. р. на Театральний майдан м. Луцька прийшло заледве понад 100 свідомих громадян. В інших містах України людей вийшло набагато більше і вони були активнішими.

Перед присутніми в м. Луцьку виступили, як зазвичай, координатор «Руху нових сил» на Віолині Сергій Адамчук, а також очільники інших політичних партій. Особливо хвилюючою була промова жінки з м. Нововолинська, яка разом із родиною примушена гнути спину на заробітках у Польщі. Від імені всіх вимушених «гастарбайтерів» Волині вона висловила сподівання, що невдовзі, зі зміною влади, в Україні буде комфортно жити всім громадянам, а не лише купці олігархів на чолі з Петром Порошенком.

Інший оратор вважає джерелом усіх бід України, включно з війною на Донбасі та втратою Криму, трьох осіб: Президента Петра Порошенка, Міністра МВС Арсена Авакова та Генпрокурора Юрія Луценка.

Присутні також аплодували промовцеві,  який закликав змінювати владу на лише на рівні Петра Порошенка, але й на місцях – у мирний спосіб позбавляючись «князьків» у районах та на обласному рівні.

Насамкінець присутні схвалили резолюцію мітингу, яка серед іншого закликала обласну та місцеві ради офіційно засудити свавілля режиму під час силового розгону наметового містечка біля парламенту, де постраждали ветерани АТО...

За відсутності лідера протесаного руху Міхеїла Саакашвілі, акції протесту відбулися й в інших місцях держави. В м, Хмельницькому, як і на Волині, людей було небагато, а поліція не здійснювала провокацій. А от у м. Харкові «аваковці» спробували відібрати в активістів звукопідсилюючу апаратуру. Натомість отримали дружний відлуп, а потім велелюдна колона пройшла центром міста та провела мітинг біля монументу Тарасові Шевченку.

А в столиці акція протесту проти сучасної влади, зокрема – чинного Президента Петра Порошенка – зібрала набагато більше людей. Колона організовано прибула на Майдан Незалежності, де нинішній градоначальник столиці Віталій Кличко показав свою повну ідентичність попередникові-регіоналові Олександрові Попову та після вказівок від Адміністрації Президента Петра Порошенка своїм комунальникам змонтувати другу «йолку Януковича» – цього разу металеві конструкції з патріотичною зовнішністю і з облудливим підтекстом. Тому мітингарі насамперед голіруч розібрали труби й полотнища на запчастини та акуратно поскладали на майдані. Потім відбулися виступи, а частина учасників заявила про намір пікетувати особняк Петра Порошенка в селищі Козин Київської області, куди прибуло понад 10 вантажівок із силовиками. Щоправда, виявилося, що 18 березня глава держави перебуває... за кордоном.

За порядком у м. Луцьку спостерігало до десятка поліцейських, які так само, як і учасники мітингу, добряче змерзли. Крім цього, в кількох наметах активісти продовжували збирати підписи за добровільну відставку гаранта Конституції з посади, яку він займає.

Цікаво, що на відміну від попередніх акцій на акції протесту приходять і представники чинної влади. В м. Луцьку це був заступника начальника управління внутрішньої політики облдержадміністрації Віктор Сливка, а в м. Києві - Голова СБУ Василь Грицак.

Роман УСТИМЧУК.

На фото автора: президія маршу за імпічмент Порошенка в м. Луцьку, 18.03.18.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%