У Кабміні

У Кабміні

ПАВЛО ПЕТРЕНКО: УРЯД ПОНОВИВ РОБОТУ АНТИРЕЙДЕРСЬКИХ АГРАРНИХ ШТАБІВ

За ініціативи Міністерства юстиції та першого Віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва Уряд прийняв рішення відновити роботу антирейдерських аграрних штабів на час проведення посівної кампанії. Про це сьогодні в Кабінеті міністрів повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Весна – час відновлення сільськогосподарських робіт. Так само активізуються й аграрні рейдери. Ми вже отримали кілька сигналів з регіонів про можливість загострення ситуації із захопленням земель. Тому Міністерство юстиції та Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів виступили перед Урядом з ініціативою поновити роботу антирейдерських аграрних штабів на час посівної кампанії», - наголосив очільник Мін’юсту.

За словами Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, якщо хтось підняв руку на чуже майно, його треба негайно затримати та кинути за грати.

«Я прошу, з одного боку, щоб штаби продовжили свою роботу. А з іншого – вимагаю, щоб швидко були припинені будь-які протиправні дії по захопленню будь-якого майна в країні. Право власності має бути непохитним і недоторканим – це наше завдання», - заявив глава Уряду.

Перший Віце-прем’єр-міністр Степан Кубів у свою чергу підкреслив, що минулого року було прийняте рішення Кабінету міністрів, яке дало можливість забезпечити правову, організаційну й технологічну основну для роботи антирейдерських аграрних штабів.

«Дякую Міністру юстиції Павлу Петренку та колективу Мін’юсту, представниками АПК, Міністерства економіки та державним секретарям, які зуміли швидко запустити цю роботу», - сказав перший Віце-прем’єр.

Він додав: разом із Міністерством юстиції було проведено більше 10 засідань, а координація роботи з обласними державними адміністраціями дала абсолютно позитивний результат.

Міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що минулого року створені в усіх регіонах за ініціативи Міністерства юстиції антирейдерські агарні штаби довели свою ефективність під час кампанії збору збіжжя влітку та восени. Тоді вдалося попередити сотні конфліктів та запобігти десяткам спроб захоплень землі та врожаю.

«За 3 місяці роботи штаби розглянули 491 звернення. Фактично кожне четверте з них стосувалося спроб захоплення майна чи збіжжя. Завдяки роботі штабів проти рейдерів порушили 17 кримінальних справ», - додав Міністр юстиції.

Важливою складовою штабів була правопросвітницька робота. Мобільні групи здійснили 1858 виїздів до віддалених сіл та надали консультації 15 тисячам громадян.

Він також зауважив: за період роботи штаби визначили системні прогалини в законодавстві, які розв’язували руки рейдерам. Проаналізувавши їх, Мін’юст розробив низку ініціатив, які були схвалені Урядом.

«Ми ліквідували технічну можливість проводити реєстрацію земельних «ділянок-привидів» та запровадили автоматизовану система обміну інформацією між земельним кадастром та реєстром нерухомості. Окрім цього, ми запустили сервіс «СМС МАЯК», який дає можливість власнику контролювати будь-які спроби внести зміни до реєстру щодо своєї земельної ділянки», - повідомив Павло Петренко.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%