Молодь – як стратегічний потенціал

Молодь – як стратегічний потенціал

Міжнародна студентська наукова конференція об’єднала ініціативну молодь з України та близького зарубіжжя.


У Коледжі технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки студентська наукова еліта з України та близького зарубіжжя консолідувала свої знання та зусилля для розбудови національної економіки. Про це засвідчила XI Міжнародна студентська наукова конференція «Молодь, як стратегічний потенціал розбудови національної економіки». Такі заходи покликані сформувати науковий світогляд та сприяти молодим дослідникам в опановуванні методології наукового пошуку.

«Ініціюючи таку конференцію ми мали на меті залучити до участі навчальні заклади I-II рівнів акредитації. Щороку кількість бажаючих взяти участь у заході зростає, розширюється і географія учасників. Спочатку це були місцеві училища, технікуми та коледжі, нині ми приймаємо представників з Польщі, Білорусії та різних регіонів України», – зауважив директор коледжу Станіслав Щеблюк.

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся перший заступник голови Волинської облради – Олександр Пирожик.

«Ми радо підтримуємо подібні заходи, адже знання, досвіт і вміння набуті у процесі такої наукової роботи стануть у нагоді для відбудови української держави», – наголосив посадовець.

Проректор з наукової роботи СНУ імені Лесі Українки Андрій Бояр зауважив, що нині є велика потреба у впровадженні новітніх методів для здійсненні наукової роботи. Закликав молодь вивчати позитивний міжнародний досвід, що ґрунтується на сучасних методах досліджень.

Цього року у рамках Міжнародної конференції працювало десять наукових секцій. Тематика виступив різноманітна, зокрема,  економічна сфера, правові знання, менеджмент і маркетинг, бухгалтерський облік, актуальні питання євроінтеграції та суспільства.

«Такі конференції хороший плацдарм для розвитку потенціалу студентів  і виховання плеяди молодих науковців», – переконані організатори заходу.

Студент Коледжу технологій, бізнесу і права Владислав Козлюк, зокрема досліджував тему глобального використання пластику.

«Нині суспільство халатно ставиться до навколишнього середовища. Використовуючи переваги технічного прогресу, ми маємо зробити все, аби нівелювати згубний вплив на довкілля, адже якщо нічого не змінити, у найближчому майбутньому це призведе до екологічної катастрофи, – запевняє дослідник. – На противагу  заводам по переробці пластикових відходів, які потребують вагомих фінансових вкладень, ми пропонуємо знищувати відпрацьоване шляхом розкладання під впливом відповідної бактерії, яка згубно діє на фталати, що містяться у пластику. Такий спосіб став відомий кілька років тому і поки не набув популярності».

«Переважна більшість досліджень молодих науковців спрямована на покращення якості життя та можуть лягти в основу цікавих стартапів та знайти практичне застосування», – запевняють експерти. 

Становлення та розвиток студентської наукової роботи допомагає початківцям  оволодіти методикою наукових практик, розвиває навички самостійної роботи, виховує творче ставлення, підвищує наукову активність та інтелектуальну ініціативу.

«Високий рівень знань учасників конференції свідчення ґрунтовної підготовки. Молодь ініціативна, прагне розвиватися, та популяризувати власні ідеї» , – наголосив  директор коледжу Станіслав Щерблюк.

За результатами виступів кращі у кожній секції отримали відзнаки Волинської обласної ради.

З доробків учасників конференції традиційно склали збірник тез наукових доповідей. 

Наталія ТКАЧУК.

На фото автора: Владислав Козлюк (справа) з організаторами та учасниками конференції.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%