Насалик за 0,1 біткоіна

Насалик за 0,1 біткоіна

Невідомі, як інформує «Німецька хвиля», зламали та зашифрували новий сайт міністерства енергетики та вугільної промисловості України на чолі з міністром Ігорем Насаликом. Який постійно обіцяє вирішити хронічні проблеми нововолинських гірників, але так цього і не зробив.

 

У вівторок, 24 квітня, на головній сторінці сайту висвічується залишене хакерами повідомлення й немає жодного доступу до будь-яких сторінок.

«Для розблокування сайту кіберзлочинці вимагають  0,1 біткоіна, що в перерахунку становить близько 24 тис. грн. За несплати цієї суми протягом наступних 9 годин зламники погрожують знищити всю інформацію. Водночас старий сайт Міненерговугілля досі працює, однак інформація на ньому не оновлюється з січня поточного року, нагадує інформагенція «Інтерфакс-Україна».

Речниця відомства підтвердила інформагенції «Reuters» факт атаки, а також розповіла, що сайти таких державних компаній, як «Укренерго» та «Енергоатом» функціонують нормально.

«Лише наш сайт не працює!», – сказала речниця міністерства.

За її словами, фахівці нині працюють, щоб знайти вирішення проблеми. 

Міністерство енергетики та вугільної промисловості, як відомо, очолює скандальний Ігор Насалик, який вперто не бажає добудовувати перспективну «Шахту №10» у м. Нововолинську та допускає регулярну затримку виплати гірникам існуючих копалень заробітної платні. Крім того, міністр знаходиться в центрі скандалу, пов’язаного з отриманням ним ніби то в позику понад 3 млн доларів США та наявністю елітної нерухомості за кордоном, яку він не задекларував.

Тому заплатити якихось 0,1 біткоїна для розблокування нового сайта для нього насправді не проблема.

Роман УСТИМЧУК.

На фото з «німецької хвилі»: заблокований сайт міністерства.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%