«Волі народу» немає, але вона діє!

«Волі народу» немає, але вона діє!

На всю депутатську групу «Воля народу» кинута чергова масна пляма ганьби: Генпрокурор Юрій Луценко вніс подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності колеги  наших Степана Івахіва і Сергія Мартиняка – Олександра Пономарьова.


Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора України Лариса Сарган. Як передає  портал Gazeta.ua, вона заявила:

«Це той народний обранець, який у приміщенні Верховної Ради перешкоджав роботі журналістів інтернет-видань «Цензор.нет» та «Каменярі-інфо». Своїми умисними діями Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення – незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв'язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності. Факт вчинення народним депутатом Пономарьовим кримінального правопорушення достатньо повно підтверджується законно зібраними у кримінальному провадженні доказами».

Кримінальне провадження розслідувалося Службою безпеки України, а Генпрокуратура на чолі з Юрієм Луценком здійснює процесуальне керівництво. Подання вже зареєстроване в апараті Верховної Ради, його повинен спочатку розглянути регламентний комітет, а вже потім – всі нардепи на пленарному засіданні.

Щодо Олександра Поньомарьова, то він народився в 1962 р. у м. Бердянську Запорізької обл.. Він ніколи не працював в вузі і не займався науковою діяльністю , та має звання кандидата економічних наук – 2013 р., і доцента – 2014 р. Трудову біографію починав зі слюсаря на «Першотравневому заводі» в рідному Бердянську. Потім поринув у бізнес, і до 2012 р. був головою правління ПрАТ «Бердянський райагропромпостач». Тоді ж виграв вибори в Верховну Раду України по Бердянському округу №78, всіляко підтримував антинародні закони Віктора Януковича. Втім, восени 2014 р. повторно обрався в парламент від цього ж округу та увійшов до складі групи «Воля народу», яку створив нині покійний Ігор Єремеєв.

Після смерті Ігоря Мироновича група під керівництвом Ярослава Москаленко (голова) і Степана Івахіва (заступник голови) почала занепадати, один із її активних і впливових членів Олександр Онищенко втік від правосуддя та переслідувань із боку влади за кордон, а після виходу з її складу екс-спікера Володимира Литвина кількість членів стала меншою від мінімально необхідної – є лише 18 «багнетів» із 20-ти необхідних.

Утім, більшість «Волі народу» в часи Віктора Януковича підтримували його політику, а зараз так само активно працюють задля Президента Петра Порошенка. Тому спікер Андрій Парубій оголошення про ліквідацію цього утворення не робить, і воно формально продовжує існувати.

Тож чи посадять за грати Олександра Пономарьова за перешкоджання журналістській роботі, мало віриться. Нагадаємо, на цей момент, єдиним народним депутатом України, якого Верховна Рада погодилася зняти недоторканість та погодитися на арешт, є колишня російська бранка, Герой України Надія Савченко, яка, крім усього іншого, кілька разів відвідувала й нашу Волинь.
Світлана КОМА.

На фото з «Вікіпедії»: одіозний нардеп Олександр Пономарьов.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%