В традиціях підлоти…

В традиціях підлоти…



Прес-служба 14 ОМБр повідомила про обставини потрапляння до рук ворога двох бійців бригади, а також, як російсько-сепаратистські бандформування використовують бранців під виглядом дезертирів для своїх пропагандистських цілей. Їхні рідні теж не вірять у дезертирство.

«Військовослужбовців із Волині диверсійно-розвідувальна група противника захопила в полон під час їхнього висування до передового спостережного посту. Один із них – мешканець с. Гірка Полонка Луцького р-ну Яків Веремейчик, інший – житель м. Любомля Юрій Євтушок. Згодом бойовики опублікували у мережі відео, де волинські військові нібито позитивно висловлюються про ворога і навпаки негативно про ЗСУ», – йдеться у повідомленні прес-служби 14 окремої механізованої бригади, яка назвала такі матеріали зрежисованими та вважає, що військові записали їх під тиском. 
«Впродовж тижня нічого не було відомо про долю наших військовослужбовців. Противник недарма взяв таку своєрідну паузу. Цей час був використаний для шаленого психологічного тиску, а, можливо, й фізичного, на наших бійців. Як результат, було зроблено кілька відеоматеріалів за участю цих військовослужбовців, – наводить точку зору прес-служби 14 ОМБр портал «ВолиньPost». 
«Наразі вони живі – і це найважливіше, однак перебувають у ворожому полоні. І безсовісно використовуються окупантом для створення проросійської пропаганди. Дешеві зрежисовані ворожі телесюжети та так званий брифінг чітко свідчить, що на військовослужбовців ЗСУ чиниться сильний психологічний, і, не виключено, фізичний тиск. Перебуваючи під ним, полонені розповідають неправду про Збройні Сили України загалом і бригаду зокрема», – зазначається. 
Командування бригади заявляє, що робить усе можливе для визволення військовослужбовців із полону.
«Нам боляче це чути, однак причини такої поведінки й таких учинків ми можемо зрозуміти. Адже примушувати людей під страхом жорстокої розправи робити і казати те, чого вони не хочуть, у що не вірять, і чого насправді не було – в найкращих традиціях російсько-сепаратистської підлоти, яка таким чином усе ще намагається переконати світову спільноту у відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово непідконтрольній території України», – деталізується.
Крім цього, колеги з порталу «ВолиньPost» сконтактували з дружиною одного з військовополонених Юрія Євтушка – Вікторією Гордієнко.

«Моя думка така, що їх примушують так говорити... В нього тут сім’я. Він мені сам перед тим всім обіцяв, він мені телефонував 25 числа останній раз, сказав, що 1 червня напише рапорт про відпустку. Він мав їхати у відпустку. Я не вважаю, що він замість того, аби приїхати додому, пішов на другу сторону, я проти того, він не міг такого зробити», – сказала дружина полоненого. 
Також жінка розповіла журналістам «ВолиньPost», що 3 червня намагалася сконтактувати телефоном із чоловіком.
«Я дзвонила, і родичі Яші (другого полоненого волинянина Якова Веремейчика, – ред.), наскільки я знаю, теж дзвонили. Я спитала, чи можу з ним поговорити, а вона (невідома російськомовна жінка, – ред.) сказала, що така можливість буде пізніше. Коли я спитала, чому, вона просто вибила». 
Родини Якова Веремейчика і Юрія Євтушка постійно контактують між собою, спільно намагаються визволити своїх рідних. Цим займається і командування героїчної мехбригади. Тому будемо сподіватися на краще. Можливо, наших хлопців обміняють на трьох раніше захоплених у полон бойовиків ОРДЛО?

Світлана КОМА.

На фото Романа УСТИМЧУКА і прес-служби 14 ОМБр: комбриг Олександр Жакун вірить у своїх солдатів; розташування 14 ОМБр у м. Володимирі-Волинському, де очікують визволення бійців і не вірять у їхнє дезертирство.


  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%