Чи стануть схожими волинські депутати на членів Європарламенту?

Чи стануть схожими волинські депутати на членів Європарламенту?

У приміщеннях Європейського парламенту заборонили використовувати пластикові пляшки. Чи візьмуть приклад із законодавчого органу країн ЄС волинські депутати, а також їхні колеги на рівні районів та міст області, наразі невідомо.

 

Ввечері 11 червня відповідне рішення ухвалила президія Європарламенту.

«Нові умови будуть запроваджені з літа наступного року», – наводять слова однієї з 14-ти віце-президентів парламенту, представниці фінської Партії зелених Хейді Хаутали колеги з Агенція AFP.

«Дата, відколи пластикові пляшки не доставлятимуться в офіси, визначена з урахуванням того, що чинні контракти з постачальниками води у пластиковій тарі закінчаться після виборів у парламент у травні наступного року», – деталізувала «Німецька хвиля».

На наступний сесійний період підписані нові контракти. За інформацією адміністрації ЄП, минулого року в трьох його офісах в Брюсселі, Страсбурзі та Люксембурзі на засіданнях парламенту та комітетів або на інших офіційних засіданнях було використано майже 1 млн пластикових пляшок із водою. Витрати на це оцінюються в 1,8 млн євро.

«Також існують одноразові пластикові пляшки, які продаються членам парламенту, співробітникам та відвідувачам в різних кафе та ресторанах. У майбутньому у приміщеннях парламенту будуть встановлені питні фонтанчики. Одноразові ластикові стаканчики мають бути замінені тарою багаторазового використання. Мета  – «повністю припинити використання одноразових пляшок та контейнерів у парламенті», – акцентувала «Німецька хвиля».

З цілком зрозумілих причин в будівлях органів самоврядування Волині або біля них також функціонують різноманітні заклади громадського харчування, де також продають напої у пластикових пляшках. Але чи проголосують депутати, наприклад, облради, за заборону використання такої тари в будівлі на луцькому Київському майдані, 9, наразі невідомо.

Світлана КОМА.

Фото Л. КАМЕРОН, Агенція DPA.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%