Поновили і… попередили про звільнення

Поновили і… попередили про звільнення

Історія з незаконним звільненням із посади в. о. директора Державного архіву Волинської області Марії Багнюк, яку поновив на посаді Львівський апеляційний адміністративний суд, продовжується. Виявилося, що в м. Луцьку ніхто вердикту служителів Феміди, обов’язкового до виконання, по суті виконувати і не збирається…

 

Отже, як повідомляли колеги з порталу «ВолиньUA», Марію Багнюк поновили на посаді через суд, визнавши її звільнення з цієї посади незаконним. Такою є постанова Львівського апеляційного адміністративного суду, який задовольнив позовну заяву Багнюк Марії Григорівни до Волинської обласної державної адміністрації, голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, Державного архіву Волинської області та директора Державного архіву Волинської області Сергія Карасюка.

Зрештою, Львівський апеляційний адміністративний суд постановив:

«Визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Волинської ОДА від 10 жовтня 2016 року №460 «Про внесення змін до Положення про Державний архів Волинської області». Визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Волинської ОДА від 27 жовтня 2016 року №486 «Про затвердження нової редакції Положення про Державний архів Волинської області». Визнати протиправним та скасувати наказ директора Державного архіву Волинської області від 20 жовтня 2016 року №40-ОС «Про затвердження структури Держархіву області». Визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Волинської ОДА від 19 січня 2017 року №8-ос «Про переведення Багнюк М.Г.». Поновити Багнюк М.Г. на посаді заступника директора Державного архіву Волинської області з 19 січня 2017 року. Зобов’язати Державний архів Волинської області нарахувати та виплатити на користь Багнюк Марії Григорівни різницю в заробітку за час виконання роботи на посаді заступника начальника відділу формування НАФ та діловодства Державного архіву Волинської області з 19 січня 2017 року по 16 травня 2018 року».

І що ж? Як повідомила сама Марія Багнюк, з допомогою Державної виконавчої служби її поновили на посаді наказом Сергія Карасюка… без штатного розпису. Одночасно з цим письмово спробували попередити про звільнення з посади того ж дня, але Марія Багнюк цей документ не підписувала.

Крім того, не скасовано жодного з визнаних протиправними розпоряджень голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та наказів директора архіву Сергія Карасюка

Тобто, по суті своїй нічого не змінилося. Сергій Карасюк, який би вже давно мав звільнити крісло керівника держустанови, продовжує керувати. А Марія Багнюк в Держархіві «на пташиних правах».

Одного тільки Володимира Гунчика вже нема…

Роман УСТИМЧУК.

На фото Ольги КОНОНЧУК: Марія Багнюк (зліва) із адвокатом у залі адмінсуду.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.1%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%