Привезли обшарпаним бусом…

Привезли обшарпаним бусом…

15 червня приблизно о 8.00 у центрі м. Луцька зупинився траурний кортеж. Кілька легковиків та бус, що за час своєї експлуатації бував у бувальцях, ненадовго зупинилися на Театральному майдані. Так повернувся на Волинь полеглий 12 червня на Донбасі 25-річний мешканець Горохівщини Микола Вільчинський.

 

Як відомо, у зоні проведення операції Об'єднаних сил 12 червня загинув уродженець с. Старики Горохівського р-ну, воїн 24-ої ОМБр імені короля Данила Галицького, який до мобілізації та підписання контракту працював у Берестечківській філії ПАТ «Волиньгаз». Захисник України поліг внаслідок влучного пострілу ворожого снайпера. Через важке поранення та непристосованість санітарного транспорту для швидкої евакуації боєць помер дорогою в шпиталь…

Про обставини трагічної події розповіли в в сюжеті на каналі ICTV, а колеги з порталу «Район. Горохів» деталізували:

«Позиції під Новгородським, усі проходи під прицілами снайперів. Місцевість прострілюється час від часу, кожний день, кожної ночі короткими чергами зі стрілецької зброї. Але навіть в окопі проросійські бойовики дістають українських армійців.

12 червня о 09:50 год. На позиціях була тиша. Гранатометник Микола Вільчинський піднімався, щоб почистити зброю, аж раптом пролунав постріл.

Військовослужбовець ЗСУ Віталій розповів:

«Він упав, метри два десь відбіг, крикнув «Спина» – типу попали. І все. Зразу зняли бронежилет, надали першу медичну допомогу : медики приїхали».

Куля пройшла навиліт нижче бронежилета. Однак встигла зачепити всі життєво важливі органи. Почалася внутрішня кровотеча. Поки пораненому надавали першу допомогу, терористи робили все, аби бійця неможливо було евакуювати з позицій...».

Зрозуміло, наші у відповідь на підле вбивство дали залп по розташування бандитів із усіх видів зброї. Чи дістали снайпера, невідомо.

Вдома в полеглого Миколи Вільчинського залишилися батьки, малесенька дочка Валерія, яку він тільки 4 травня охрестив, і дружина Наталія

Щирі співчуття з приводу ще однієї втрати волинян у боях на Сході висловила величезна кількість людей. Одним із перших це зробив голова облдержадміністрації Олександр Савченко.

Чин похорону Миколи Вілчинського відбудеться завтра, 16 червня.

Роман УСТИМЧУК.

На фото телеканалу ICTV: Микола Вільчинський на фронті.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%