Лучанина засудили за сепаратизм

Лучанина засудили за сепаратизм

22-річного жителя обласного центру засуджено до реальної міри покарання за розповсюдження матеріалів з публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України, а також заклики до розв’язування воєнного конфлікту.

Про це інформує прес-служба прокуратури області.

Усі ці матеріали молодик у 2014 році розміщував на своїй сторінці у соціальній мережі «Вконтакте». Серед них – відомості про проведення тренінгів для бойовиків, інформація про набір у «Народне ополчення Донбасу і Новоросії» з контактними даними «мобілізаційного управління Міністерства оборони ДНР", відеозвернення із сепаратистськими закликами.

Зазначимо, що суд розглядав матеріали провадження за відсутності обвинуваченого, який був обізнаний про розпочате кримінальне провадження, проте переховувався від органів слідства і суду задля ухилення від кримінальної відповідальності.

Визнавши молодика винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2,3 ст. 109, ч.ч. 1,2 ст. 110, ч.1 ст. 295 та ч.1 ст. 436 КК України, Луцький міськрайонний суд призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі.

Наш кор.

Фото з відкритих джерел.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%