Бізнес-форум

Бізнес-форум

Інвестиційний бізнес-форум «Волинь-Інвест 2018» після тривалої перерви знову повертається на Волинь. Він розпочнеться вранці 21 вересня та охопить у спільному форматі конструктивної роботи понад 300 учасників. Як із України, так і з-за кордону.

Отже, 21 вересня ц. р. на Волині відбудеться Міжнародний інвестиційний Форум «Волинь-invest 2018».

Про його особливості спілкуємося з виконуючим обов’язки директора департаменту економіки та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації Андрієм Ткачуком.

– Андрію Володимировичу, де саме відбуватиметься Форум, представники яких країн візьмуть у ньому участь?
 – Проходитиме  пленарне засідання на базі РЦ «Промінь» у м. Луцьку, панельні дискусії відбуватимуться у великій та двох малих залах цього комплексу, заплановано також огляд виставки місцевих підприємств та ознайомлення з туристично-рекреаційним потенціалом області на площі перед РЦ «Промінь». Формат форуму передбачає насичену програму, що складається з трьох тематичних дискусійних платформ, які присвячені питанням: 
– «зеленої економіки», енергетичної ефективності, нової промисловості, логістики, створення та функціонування індустріальних парків і логістичних центрів;
– розвитку сільського та лісового господарства; 
– туризму, культурної, науково-освітньої співпраці. 
Загалом  Форум об’єднає  300 представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, дипломатичного корпусу, торгово-промислових палат, бізнесу, ділових, освітніх і наукових кіл, фінансових організацій та установ, експертів з міжнародних програм та проектів, із них до 100 – іноземці та представники закордонних держав. Наразі свою участь уже підтвердили  делегації з 13 країн cвіту: Польщі, Нідерландів, Малайзії, Туреччини, Китаю, Південної Кореї, Італії, США, Норвегії,  Ірану, Німеччини. Будуть посли, консули, посадовці, бізнесмени, представники донорських організацій та інвестиційних компаній, а також потужні делегації з інших областей України.
Захід проводиться Волинською обласною державною адміністрацією спільно з Волинською обласною радою, Волинською торгово-промисловою палатою і Луцькою міською радою.



– Що очікуєте від проведення цьогорічного Форуму? 
– Ми не маємо особливих надій, що після Форуму в області одразу відбудеться якесь економічне чудо. Але інвестиційний менеджмент передбачає ряд заходів, що дозволять заявити про певні плани області та визначити генеральні шляхи їх реалізації. Очевидно, що для цього необхідно задіяти іміджеву складову та розповісти про певні історії успіху в нашому регіоні. Область володіє величезним  туристичним потенціалом, однак для інвесторів є цікаві пропозиції в різних галузях економіки. Зокрем, а в АПК, сфері енергозбереження, альтернативній енергетиці, лісовому господарстві, розбудові логістичних комплексів. На Форумі історіями успішної роботи в області поділяться волинські аграрії, виробники цукру, представники лісового господарства. Також під час Форуму плануємо підписати ряд меморандумів про співпрацю, що дозволять розвивати край відповідно до Стратегії розвитку Волинської області до 2020 року. Маємо надію на ділові контакти, які традиційно зав’язуються під час таких заходів, тому що Форум – це не лише офіційні виступи та презентації. Бізнес-форум «Волинь-Інвест 2018» повинен стати неформальною платформою для спілкування бізнесу та влади.

– Чи можна вже зараз говорити про попередні результати Форуму? 
– Загалом це дуже умовно. Але сама підготовка до Форуму сформувала певну інвестиційну команду в області, запущені в роботу дуже перспективні проекти, котрі з допомогою можливостей Форуму отримають відповідну державну підтримку. Важливо, що голова обласної державної адміністрації  Олександр Савченко очолює та координує роботу цієї команди спільно з Волинською обласною радою, Волинською торгово-промисловою палатою і Луцькою міською радою. Підприємці області відкрили багато нових закордонних ринків збуту, зокрема – з регіонами Близького Сходу, Африки, Азії. Проведення інвестиційного Форуму повинне розширити географію реалізації волинської продукції за кордон та зміцнити експортний потенціал. 



– На що в області зараз роблять ставку, чим Волинь якісно відрізняється від інших областей України? 
– Без сумніву  Волинь – один із лідерів з децентралізації, в області створена 41 об’єднана територіальна громада. Інтерес у інвесторів та іноземних донорських організацій  щодо реалізації інвестиційних проектів в громадах достатньо великий, бо саме вони зараз володіють значними інвестиційними ресурсами. Іноземні держави зацікавлені в демократизації українського суспільства. Вони розуміють, що лише успішні громади наблизять Україну до європейських стандартів життя. У свою чергу громади відповідально підійшли до підготовки проектів. Маємо що показати і що запропонувати інвестору, оскільки Волинь має спільні кордони з Європейським Союзом та Республікою Білорусь, потужний кадровий потенціал, котрий дозволив багатьом компаніям із нашої області зайняти лідерські позиції в Україні та світі.

– Розкажіть, будь ласка, про ключові  проекти, які представлятимуть під час Форуму?
– Будемо представляти індустріальні логістичні парки міст Ковеля та Луцька. На Форумі озвучимо вже загальне бачення, хоча по Ковельському парку вже розпочата процедура реєстрації парку у відповідному профільному міністерстві. Планується, що цей проект стане прикладом успішної реалізації державно-приватного партнерства. На Форумі будуть презентовані земельні ділянки, які ми підготували для інвесторів, виробничі приміщення. Одна з панельних дискусій буде присвячена енергоефективності. Дуже цікавим буде проект, що дозволить розвинути туристичну галузь, але дозвольте зберегти інформацію про цю подію в таємниці, тому, що це буде один із головних позитивних сюрпризів Форуму. Дозволю собі заявити, що не лише м. Луцьк буде приємним відкриттям, але й уся Волинь.

– Андрію Володимировичу, чи буде на бізнес-форумі щось таке, чого не робилося раніше?
– Цього року ми вирішили відновити  інвестиційні форуми на Волині. В майбутньому їх буде аж два протягом року! Маю надію, що це буде дієвий інструмент держаної інвестиційної політики. В цьому році участь у Форумі, до речі, безкоштовна, тому зарошую всіх, хто має інтерес, приєднатися і зареєструватися на сайті форуму http://volyn-invest.tilda.ws/. 
А приємних сюрпризів на Форумі буде достатньо. Це, насамперед, окремі цікаві гості та креативні проекти. Тож до зустрічі на бізнес-форумі «Волинь-Інвест 2018»!

– Дякую за відвертість, успіхів!
– І Вам вдячний за можливість розповісти людям про цей Форум, адже його успішне проведення стане корисним для всієї Волині.

Інтерв’ю вівРоман УСТИМЧУК.

На фото: афіша бізнес-форуму «Волинь-Інвест 2018»; ТРЦ «Промінь», де відбудеться подія; Андрій Ткачук.


  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%