Жульєн з куркою та грибами

Жульєн з куркою та грибами

Інгредієнти:
Куряче філе – 150 г;
Печериці – 150 г;
Цибуля ріпчаста (для тушкування) – 80г;
Цибуля ріпчаста (для бульйону) – 145 г;
Сир твердий – 60г;
Соняшникова олія – 15 мл;
Вершкове масло – 15 г;
Сіль – 2 ч. л.;
Лавровий лист -1 шт.;
Гвоздика – 1 бутон;
Біле сухе вино – 50 мл.
Для соусу:
Вершкове масло – 50 г;
Олія – 2 ст. л.;
Борошно – 2 ст. л.;
Молоко – 750 мл;
Сіль – за смаком.

Відварюємо куряче філе в окропі, додавши в нього цибулину, сіль, перець, лавровий лист і гвоздику. 
Цибулю і печериці нарізаємо соломкою.
Тушкуємо цибулю в суміші рослинної олії та вершкового масла 15 хвилин. Потім додаємо біле сухе вино і тушкуємо ще 5 хвилин. Викладаємо цибулю на серветку.
На окремій пательні підсушуємо печериці.
Для соусу розтопіть вершкове масло з олією в ковші і вмішайте борошно. Поступово вливайте молоко, ретельно розмішуючи суміш, і доведіть до кипіння при постійному помішуванні. Додайте сіль за смаком і варіть на повільному вогні, помішуючи, 8-10 хвилин. 
Змішуємо в мисці нарізане філе, гриби і цибулю, заливаємо соусом бешамель і все добре перемішуємо.
Розкладаємо жульєн по порційних керамічних формочках і густо посипаємо натертим сиром.
Ставимо страву в попередньо розігріту духовку.
Запікаємо при температурі 200 градусів до повного розплавлення сиру – протягом 10–15 хвилин.

Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта ivona.bigmir.net.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (67) - 15%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (205) - 46%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (119) - 26.7%