Контрабандисти завели в столицю...

Контрабандисти завели в столицю...

У Польщі вже 38 громадян потрапили «під ковпак» правоохоронців, а половина з запідозрених на час слідства сидить за гратами. Всі вони займалися контрабандою сигарет із Білорусі та України...


За дорученням прокурора Люблінського відділу Департаменту по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією Крайової прокуратури в Любліні співробітники Надбужанського відділу Прикордонної варти Республіки Польща 3-5 жовтня ц. р. затримали чергову групу контрабандистів.

З метою конспірації, до пори, до часу цю інформацію не поширювали. І ось прес-сскретар НВПР Даріуш Сєнніцкі сповістив:

«Затримання проведені в м. Варшава та на теренах Хелмського повіту Люблінського воєводства РП. Затримано 7 осіб, причетних до незаконного переміщення в Польщу сигарет із Білорусі та України. Під час обшуку житлових приміщень та допоміжних споруд вилучено предмети, які доводять причетність затриманих до злочинної діяльності. Усіх їх допровадили в м. Люблін, де прокурор висунув звинувачення. Міру запобіжного заходу обрано не в вигляді позбавлення волі, а грошової та майнової застави».

Щоб ще якийсь час подихати повітрям свободи, семеро запідозрених у контрабанді внесли в бюджет РП щонайменше 550 тис. злотих (майже 5 млн грн), що завдало збитків Держбюджету на суму понад 77 млн зл. .

Польські прикордонники стверджують, що ліквідація цієї групи – це лише знешкодження чергової ланки злочинного ланцюжка, який у 2015-1018 рр. незаконно переправив у Польщу понад 3,7 млн штук сигарет без акцизних знаків ринковою вартістю щонайменше 50,8 млн польських злотих (35 млн грн).

«Під слідством – 38 осіб, із яких 18 заарештовані. Під час обшуків вилучено валюту різних держав, автомобілі та нерухомість на загальну суму понад 1 млн польських злотих (понад 7 млн грн)», – зазначає Даріуш Сєнніцкі.

Польська сторона стверджує: справа продовжує активно розслідуватися. Не виключено, що цими днями будуть нові затримання. Чи є серед причетних до міжнародної оргзлочинної групи громадяни України з Волині, наразі невідомо.

Роман УСТИМЧУК.

На фото Даріуша СЄННІЦКІ: під час чергового затримання.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%