Як живеться Стукану на пожиттєвому ув’язненні?

Як живеться Стукану на пожиттєвому ув’язненні?

10 років тому представники «Волинської газети» побували в Городищенській виправній колонії №96 сусідньої Рівненської області, де серед інших ув’язнених різних категорій утримується і лучанин Олександр Стукан. Чи є шанс у нього достроково вийти на волю? В пошуках відповіді журналісти знову переступили поріг специфічної установи, оповитої рядами колючого дроту та вишками з озброєною охороною по периметру.

 

За погодженням із начальником Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Михайлом Дзюдзем 18 жовтня ц. р. журналісти з «Волинської газети» знову відвідали цю специфічну виправну установу. Інтерес до особи 60-річного Олександра Стукана, який у 90-их мав неофіційний статус авторитета і якого понад 20 років тому засудили на довічний термін перебування за гратами, визнавши винним в організації двох убивств, можна пояснити кількома обставинами.

По-перше, Олександр Олексійович постійно доводить про свою непричетність до інкримінованих злочинів. 

По-друге, він вважає, що найсуворішу міру покарання йому встановили незаконно, бо по життєва кара для злочинців була запроваджена вже після того, як йому оголосили вирок терміном у 15 років. По-третє, «Волинська газета» регулярно висвітлює судові перипетії перегляду цієї справи як у Луцькому міськрайонному місцевому суді, так і в Апеляційному суді Волинської області.

І, врешті-решт, адміністрація колонії характеризує його з позитивного боку, тож в цьому випадку виправна система України довела свою ефективність.

Але як живеться Олександрові Стукану в найсуворішому секторі Городищенської колонії №96? Чому він разом із іншими ув’язненими ще в 2014 р. передавав допомогу захисникам України на Донбасі? Що, крім Біблії, яку він перечитав разів 50 і знає майже напам’ять, він читає? Про це та інше читайте в найближчому випуску «Волинської газети».

Володимир ДАНИЛЮК.

На фото Юрія ЯКОВ’ЮКА: Олександр Стукан у Городищенській колонії №96.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%