Тефтелі з рисом під журавлиним соусом

Тефтелі з рисом під журавлиним соусом


Інгредієнти:
Свинина – 400 г;
Цибуля – 1 шт.;
Часник – 1 зубчик;
Рис довгозернистий – 100 г;
Борошно – за смаком;
Яєчний білок – 1 шт.;
Сіль і перець – за смаком.
Для соусу:
Журавлина – 250 г;
Цукор – 75 г.

Рис промиваємо та відварюємо до напівготовності (1 частина рису – 1,2 частини води).
М’ясо перемелюємо на середній решітці двічі. Фарш відбиваємо. Нарізаємо цибулю, віджимаємо сік. 
У фарш додаємо цибулю, роздавлений часник, сіль і перець.
Змішуємо фарш з рисом, додаємо трохи збитий яєчний білок, все добре перемішуємо.
Із фаршу ліпимо тефтелі. Паніруємо в борошні двічі. Обсмажуємо тефтелі на пательні до утворення щільної скоринки.
Тефтелі випікаємо при температурі 160 градусів 10-15 хвилин. При подачі на стіл – заливаємо журавлинним соусом.
Для соусу: ягоди висипаємо в сотейник, тиснемо, варимо, помішуючи, поки ягоди не пустять сік і не почнуть трохи закипати.
Додаємо цукор. Знімаємо соус з вогню і проціджуємо.
Журавлину можна замінити брусницею, смородиною або вишнею.

Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта edinstvennaya.ua.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (68) - 15%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (208) - 45.9%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (122) - 26.9%